Може да поискат имунитета и на Сергей Станишев

  • 11 юни 2013 08:07

  • 8373
  • 36
Може да поискат имунитета и на Сергей Станишев
©

Прокуратурата може да поиска имунитета на Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на. Лидерът на БСП се оказа един от петимата депутати, на които вероятно им предстои разследване, съобщи говорителят на Софийската градска прокуратура (СГП) Румяна Арнаудова пред "Сега".

Става дума за делото за изчезването на 7 секретни документа от деловодството на Министерския съвет. Миналата година то бе върнато за трети път от съда с указания, които прокуратурата се затруднява да изпълни.

"Досега сме установили петима депутати, но проверката продължава и може да излязат и други имена. Трудността идва от това, че някои от делата са образувани срещу неизвестен извършител или срещу други лица и в хода на разследването се установяват доказателства за неправомерна дейност от депутат. Преценява се всеки отделен случай - дали на настоящия етап сме готови да искаме имунитета, или делото да се спре по отношение на депутата и да продължи по отношение на останалите, и ако се съберат достатъчно доказателства на по-късен етап, да се иска сваляне на имунитета му", заяви ден по-рано и.д. градски прокурор на София Евгени Диков пред "24 часа".

Арнаудова уточни, че трима от петимата депутати са добре известни. Това са Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа от ГЕРБ, който сам се отказа от имунитета си, Петър Ангелов от ДПС, който също декларира, че ще го направи, и Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на от БСП. Срещу останалите двама няма конкретно обвинение, те протичат по дела срещу други хора или срещу неизвестен извършител и затова имената им се пазят в тайна.

Делото срещу Станишев, който през целия мандат на предишния парламент бе без имунитет, е спряно заради сегашната му защита. За да продължи, главният прокурор трябва да поиска свалянето й. Евгени Диков обясни, че вариантите са два: да се поиска имунитетът на Станишев и делото за четвърти път да бъде внесено в съда, или да бъде прекратено поради неизпълнимите указания, които гласят "едва ли не да се намерят секретните доклади".

Станишев бе обвинен през 2010 г. за разгласяване на държавна тайна, тъй като, докато е бил премиер, изгубил седем доклада с информация, представляваща държавна тайна - три от ДАНС, два от МВР, един от министъра на отбраната и един от НАТО. Разследването започна, след като бившият съветник в ДАНС Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна занесе на министър-председателя Борисов доклад на спецслужбата, за който заяви, че е изчезнал от кабинета на бившия премиер.

За разгласяване на държавна тайна Наказателният кодекс предвижда до 2 г. затвор или пробация, но ако обвиняемият е с чисто съдебно минало, прокуратурата може да предложи освобождаването му от наказателна отговорност и глоба от 1000 до 5000 лв.

Последвайте канала на

Novini.bg
8373 36

Свързани новини

Коментари 36

Добави коментар
Гюро Михайлов

2013.06.30 | 13:52

34
За подслушванията - ни чули,ни видяли,ни разбрали.Даже ,че са в опозиция не предполагат.За наследството: 1)Те 3.5 години се оправдаваха със Станишев и избягаха( по-точно ББ а те не вярваха ,че това се е случило). 2)Борисов сам каза,че който управлява през следващите 6м до 1г щял да бъде политически труп защото положението у НАС и в Европа е много "розово".3)В контрабандата са шампиони( най-глямата до момента).4)Популизма бе гвоздеят в PR амплоато на ББ а ГОРДЕЛИВОСТТА и ХВАЛЕБСТВЕНОСТТА бе завладяла всички ТЯХ ,егоцентричността особено НЕГО.
Стефан К.

2013.06.30 | 13:54

36
Копи-пейст по различни сайтове за без пари го правиш сигурно, от любов към Партията?
БУТАЧА

2013.06.30 | 13:53

35
ЩЕ МУ ОБЪРНА МАТКАТА БЕЗ ВАГИНАЛНО КРЕМЧЕ НА ЧИФУТСКИЯ ХОМЯК
Хайлазин

2013.06.30 | 13:51

33
И да му го вземат, какво ?! Станишев го разследваха и подслушваха 4 години и накрая не намериха за какво да се захванат, при това цялата власт бе на тяхна страна !!!
Гюро Михайлов

2013.06.30 | 13:50

31
КАКВО НЕЩО Е ЖИВОТА ПОЛУГРАМОТНАТА ПРОДАЖНА МУТРА ББ-ВИНЕТУ КАКТО САМ ПРИЗНАВА Е БИЛ ИНСТРУКТИРАН В АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО ДА СЕ НАГЪРБИ СЪС СЪЗДАВАНЕТО НА ПАРТИЯ КОЯТО ДА СПРЕ УСТРЕМА НА АТАКА ,ТОВА ТОЙ ГО ЗАЯВЯВА В РАЗГОВОР С ПРОФЕСОР КРЪСТЬО ПЕТКОВ , ТОГАВА НА ВЛАСТ Е ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ И АТАКА ЗАПОЧВА ДА ИЗПРЕВАРЯВА ПО ПОПУЛЯРНОСТ БСП ,КОЕТО Е УЖАС ЗА ЕВРЕЙСКИТЕ КУКЛОВОДИ НА БЪЛГАРСКИЯТ ГРАБИТЕЛСКИ ПРЕХОД ,ЗАТОВА ЗАПОЧВА ДА СЕ ИЗГРАЖДА МЕДИЙНИЯ ОБРАЗ НА МУТРАТА(МАЧО) И НЕГРАМОТНАТА ТИКВА ЗАПОЧВА ДА НЕ СЛИЗА ОТ ЕФИРА НА ВСИЧКИ ТЕЛЕВИЗИИ.РЕЗУЛТАТА Е ,ЧЕ СПЕЧЕЛВА ИЗБОРИТЕ СЪС СЛУЧАЙНО СЪБРАНАТА ОКОЛО НЕГО ШАЙКА ОТ БИВШИ НОМЕНКЛАТУРНИ КАДРИ НА БКП ,КОИТО ГИ ОБЕДИНЯВА САМО И ЕДИНСТВЕНО КЕЛЕПИРА НА ВЛАСТА. ПОМНИМ ОЩЕ НА ПЪРВОТО ЗАСЕДАНИЕ ПО ОТКРИВАНЕТО НА ПРЕДИШНИЯ 41 ПАРЛАМЕНТ ПОЛУГРАМОТНАТА МУТРА С ПРЯКОР ТИКВА ОТ ТРИБУНАТА НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ СЕ ОБРЪЩА КЪМ ЛЯВАТА ЧАСТ НА ПАРЛАМЕНТА КЪДЕТО СА БСП И ЗАЯВЯВА НА ВСЕУСЛУШАНИЕ ,ЧЕ ТЕ ТРЯБВАЛО ДА МУ БЛАГОДАРЯТ ,ЧЕ АКО НЕ БИЛ ТОЙ ,ТО АТАКА ЩЯЛА ДА БЪДЕ ПЪРВА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА ,ЗА ЗЛА УЧАСТ НА ПОЛУГРАМОТНАТА МУТРА НАРКОТРАФИКАНТ НА АНФЕТАМИНИ ББ ДНЕС 4 ГОДИНИ ПО КЪСНО ВМЕСТО ДА (УНИЩОЖИ) АТАКА ЗА КОЕТО ГО НАЗНАЧИХА НАЧАЛНИЦИТЕ МУ ОТ ЦИОН ,АТАКА Е ПО СИЛНА ОТ ВСЯКОГА И ВОЛЕН СИДЕРОВ САМО С ЕДИН ГЛАС ЗА РЕГИСТРАЦИЯ В ПАРЛАМЕНТА УНИЩОЖИ ПОЛИТИЧЕСКОТО ГМО ГЕРБ СЪТВОРЕНО В ЛАБОРАТОРИИТЕ НА АМЕРИКАНСКОТО И ЕВРЕЙСКО ПОСОЛСТВА ,ЗАТОВА Е СЕГА ТОВА ГЕРБАВО КВИЧЕНЕ НА УМРЯЛО СРЕЩУ СИДЕРОВ ОТ КРАДЛИВАТА КОРУМПИРАНА ПАСМИНА ОТ ГЕРБ И ЕВРЕЙСКАТА тв,бТВ

2013.06.30 | 13:51

32
Ами ,вземете и вие прочетете "Винету"-може би тогава ще разберете какво е мъжество ,блядове !
uno

2013.06.13 | 23:34

30
"Става дума за делото за изчезването на 7 секретни документа от деловодството на Министерския съвет"-Ето какъв човек Ви управлява съграждани !!! Къса ни е паметта обаче.Преди години Ахмед Доган занесе в турското посолство списък с имената на българските агенти в Турция и по този начин съботира работата им.Нищо не последва като реакция тук.Сега Серж изнася секретни документи и вместо съд-власт.Къса ни е паметта и за това ще си патим.
уууу...

2013.06.13 | 23:34

29
ами не на това разчитат я,затова до стената и ОГЪЪЪЪН!
prostoludie

2013.06.13 | 23:34

28
4eta I ne moga da povqrvam?????Ako otkradne6 edna koko6ka,oly4ava6 efektivna prisada,a kogato se kasae za razglasqvane na DARJAVNA TAINA,tova,koeto kasae celiqt Balgarski narod,6te ima globa ot 1000lv.Ne e za vqrvane????Za tova drapaha da si napravqt,ekspertnoto pravitelstvo,za da si doizkovat zakonite.Boje opazi Balgariq.
Стефан К.

2013.06.13 | 23:34

27
Нещастни комундета, Цветанов сдаде имунитета си точно както обеща, а московеца не го сдаде, точно обратното на това, което обеща

2013.06.13 | 23:33

26
gey v zatvora,6te mu izpi6at vegdi

2013.06.13 | 23:33

25
За Хохегер, кога?

2013.06.13 | 23:33

24
станишев, борисов, костов, доган... надали някой от тях ще попадне в затвора някога
поручик Ржевски

2013.06.12 | 14:42

4
А трябва!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини