Решават за възобновяването на делото САПАРД

  • 07 юни 2013 06:17

  • 1346
  • 3
Решават за възобновяването на делото САПАРД
©

Върховният касационен съд ще гледа днес искането на главния прокурор Сотир Цацаров за възобновяване на делото „САПАРД”.

Подсъдими по него са Марио Николов, Людмил Стойков и още четирима за пране на 7,5 млн. евро от програмата „САПАРД”. Те бяха оправдани на първите две инстанции. Преди изготвянето на мотивите от Софийския апелативен съд оправдателната присъда бе протестирана изцяло от прокурор Магдалена Лазарова. Тя обаче стана член на ВСС и делото бе поето от колегата й Стойчо Ненков. С допълнителни съображения той оттегли протеста срещу оправдателните присъди на Николов и Стойков и те влязоха в сила.

Прокуратурата оттегли протеста пред ВКС срещу оправдателните присъди на останалите четирима подсъдими по делото – Мариана Николова, Ана Шаркова, Иван Иванов и Валентин Ангелов, като обяви, че ще внесе искане за възобновяване на делото срещу всичките шестима души.

Последвайте канала на

Novini.bg
1346 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Пенев

2013.06.07 | 15:20

3
Ако са изчистени грешките в обвинението, които се получиха заради ПР на Цветанов, това дело спокойно може да завърши с осъдителни присъди
та та та

2013.06.07 | 15:20

2
ТОВА,АКО СТАНЕ,ЩЕ СИ ПРОМЕНЯ МНЕНИЕТО ЗА ЦАЦАРОВ,ЧЕ Е ЧЕРВЕН!НО НАДАЛИ. БСП е НА ВЛАСТ!ГОЦЕ ,ЧЕ ГО БИЕ ПРЕЗ РЪЦЕТЕ!

2013.06.07 | 10:10

1
Циркове. Нали в едни масонски организации членуват. Нищо няма да излезе. В БСП отдавна си взеха частта от тая далавера. Как мислите, от къде подсъдимия стана собственик на к.к. "Дюни"

Добави коментар

Водещи новини