Цацаров ще поиска имунитета на Цветан Цветанов до дни

  • 23 май 2013 09:58

  • 2441
  • 10
Цацаров ще поиска имунитета на Цветан Цветанов до дни
©

Главният прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в съобщи, че ще внесе искане в Народното събрание за сваляне имунитета на Цветан Цветанов през следващите дни.

По думите му - парламентът се конституира, избира ръководство и решава въпроси, свързани с правилника за организацията и дейността си. Уважението към институцията парламент изисква да не започва работата си именно с такова искане, но искането ще бъде направено, обясни главният прокурор.

Отправено е предложението от наблюдаващите прокурори, в което се излагат фактите, правната квалификация и предложение до мен за искане за сваляне на имунитета, посочи Цацаров.

Главният прокурор обясни, че Цветанов ще бъде разследван и, че прокуратурата работи по закон - искането ще бъде внесено и народният представител ще разполага с възможността да се откаже от имунитета си или ако не го направи да бъде гласувано от парламента. „Към искането ние ще приложим всички необходими документи и доказателства", каза още Цацаров.

Припомняме, че бившият вътрешен министър в кабинета "Борисов" Цветан Цветанов, който сега е депутат от ГЕРБ, във вторник доброволно депозира молба за в деловодството на Народното събрание за сваляне на имунитета, макар че прокуратурата все още не беше "входирала" искане за сваляне на защитата му срещу наказателно преследване.

Премиерът Марин Райков ще обяви информация във връзка с резултатите от проверката в ДАНС, каза Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в. Проверката бе разпоредена заради изтичането на информацията от т.нар. достойни прокурори по случая с бюлетините в Костинброд, според които - това е инсинуация.

По отношение на резултатите от проверката в ДАНС, Цацаров каза, че днес премиерът ще обяви информация във връзка с тази проверка. „Прокуратурата е почти привършила своята междинна проверка. Еднопосочни са изводите от проверката на прокуратурата и проверката извършена от самата ДАНС", каза Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в.

„От днес започва детайлен оглед на бюлетините от Костинброд. Това означава - бюлетина по бюлетина, след това - подреждането им по избирателни райони, за да може да бъде установено кои бюлетини са годни, да могат да бъдат установени районите, за които те са предназначени, и точният им брой. Предстои една 10-дневна работа, на пръв поглед книжна, но всъщност - елемент от разследването”, обясни Цацаров.

„По всяко дело работят наблюдаващи прокурори, главният прокурор не е най-отговорният прокурор в републиката, а трябва да се съобрази с това, което предлагат хората, работещи по конкретно дело, нека им дадем възможност да си свършат работата”, допълни той.

По отношение на това - дали служебният премиер Марин Райков ще бъде разпитван по случая с бюлетините в Костинброд, главният прокурор обясни, че се е наложило да бъде пусната информация, която да опровергае информацията, че Райков ще бъде разпитван. „Не можем да очакваме, че служебният премиер едва ли не - ще дежури в печатницата”.

Последвайте канала на

Novini.bg
2441 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
ДА ПОПИТАМ АЗ

2013.05.30 | 15:57

10
АМИ АКО ИЗЛЕЗЕ КЬОРФИШЕК,КАКТО СЕ ОЧЕРТАВА,ЦАЦАРАОВ ЩЕ СИ ПОЕМЕ ЛИ ПОСЛЕДСТВИЯТА? СTAНИШЕВ ЩЕ СИ ПОЕМЕ ЛИ ПОСЛЕДСТВИЯТА? ИЛИ БОЙ И Е..НЕ НЕ СЕ ВРЪЩАТ.
милко великов

2013.05.27 | 09:00

9
Нали бяхте силни вилни.От цаца акула не става.Ще видим каква ще я свършите.

2013.05.27 | 08:59

8
А сега значи уважаваш институциите,а в деня на размисъл май нямаше много притеснения...И ти си един ...До сега що мълча като бит гъз,какво стана с бюлетините?Случайно намерихте ли доказателства,или само интерпретациите са достатъчни...
klimo

2013.05.27 | 08:59

7
г-н цацаров! така както е тръгнало и не казвате кога точно ще стане това , ами защо не изчакате народното събрание да реши и въпроса с кризата и да заработи и икономиката ни и да станем първа икономическа сила в европа пък тогава да му искаш имунитета на цветанов ? то тогава като ги решим проблемите и без друго няма да имаме с какво друго да се занимаваме !?
Цветанов

2013.05.27 | 08:57

6
Бойче брато,бах мааму,тоз Волен много яко ни го начука ве и коши прайм сига ве,тя си иба май.ката ве,ади ве кажи ве мама ти дай.ба
ДА ПОПИТАМ АЗ

2013.05.26 | 11:23

3
АМИ АКО ИЗЛЕЗЕ КЬОРФИШЕК,КАКТО СЕ ОЧЕРТАВА,ЦАЦАРАОВ ЩЕ СИ ПОЕМЕ ЛИ ПОСЛЕДСТВИЯТА? САТНИШЕВ ЩЕ СИ ПОЕМЕ ЛИ ПОСЛЕДСТВИЯТА? ИЛИ БОЙ И Е..НЕ НЕ СЕ ВРЪЩАТ.
много чел

2013.05.27 | 08:57

5
На всеки средноинтилигентен човек /който не е зомбиран от ГЕРБ/ е ясно, че ще се стигне до процес, па макар да е гонене "до дупка" на ЦЕЦО-СЛУШАЛКАТА!!!! Той е вече "политически труп" Запомни от мен "малко учил" господине: ГЕРБ на следващите избори ще бъде на санитарния си минимум от около половин милион гласа. А след това ще изчезне като НДСВ,ДСБ, ВМРО,СДС и др.Лидерско-нарцистична партия като ГЕРБ е вредна за държавата ни!!!

2013.05.26 | 11:23

4
"Бързайте, много бързайте да арестувате НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПРЕДСТЪПНИК в държавата, който според лакеите на мафията и комунистите е Цветанов" - срам за България, подигравка с народа. Известните големи имена на престъпния свят, "Наглите" и "ОКТОПОДА" нямат присъди и са на свобода- защото "няма достатъчно доказателства" и става бавно, а сега за Цветанов, Костинброд реагираха СВЕТКАВИЧНО. Затова народът казва "че съдебната с-ма е корумпирана".
Бай Ставри

2013.05.26 | 09:20

2
Цецо не слушай глупаците. За затвора не ти трябва никакъв вазелин, вземи си нещо за сърце,гъзът ти ще издържи,варди сърцето.
Бойко

2013.05.24 | 06:50

1
Брато ко дати кажа ве ,тя си иб.а мамата ве,спасявайте се кой как може,че сие и.бало мамата ве

Добави коментар

Водещи новини