Оправдаха Йордан Лечков

  • 21 май 2013 11:35

  • 1314
  • 1
Оправдаха Йордан Лечков
© Булфото

Пловдивския апелативен съд оправда напълно Йордан ЛечковЙордан Лечков Йордан Лечков Янков е известен български футболист. Роден на 9 юли 1967 година в град Стралджа., осъден от Старозагорския Окръжен съд, че е сключил неизгодна сделка, с което е ощетил община Сливен в качеството му на длъжностно лице.

Бившият кмет на Сливен бе осъден от Старозагорския съд на две години лишаване от свобода. Той бе лишен от правото да заема длъжността кмет в срок от три години.

Пред съда Лечков пледира невинен като каза, че е извършил всичко законово и благодари на Окръжния съд, че му дава правото да бъде президент или премиер, само не и кмет. Съдия Емилия Кемалова, председател на Съдебния състав на Апелативния съд в Пловдив, по делото препоръча на Лечков в бъдеще да се занимава с неща, които са му работа, а не със странични неща извън коловозите, в които е вкаран и обоснова оправдателната присъда подробно.

В хода на делото в Пловдив бе изтъкнато, че Лечков е бил подложен на системен тормоз от окръжния прокурор в Сливен, който е действал предубедено, заради лични нападки между двамата.

Обжалването на присъдата може да бъде направено в 15 дневен срок постанови съдът в Пловдив.

Последвайте канала на

1314 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.05.22 | 00:18

1
Като кмет беше слаба ракия.На предизборни събрания се оплакваше от своя ортак Р.Русев,че не работи качествено изкопните съоръжения.После на другия ден идва Р.РУСЕВ и казва обратното,че и Лечков му поискал 1млн.лв от ЕВропейските пари.Ех,тези комисионни.И постоянно наричаше по медиите прокурора на Сливен с обидни прозвища.Голям цирк беше войната между тях.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини