Заседание по делото за въоръжения грабеж в Хаинбоаз

  • 22 април 2013 09:24

  • 1191
  • 0
Заседание по делото за въоръжения грабеж в Хаинбоаз
©

Окръжният съд във Велико Търново ще заседава по делото за въоръжения грабеж, извършен преди година и половина в прохода Хаинбоаз.

Обвинения са повдигнати срещу Ивайло Василев, Бойчо Тодоров, Хосе Мартинез и Иван Райков. Четиримата са обвинени във въоръжен грабеж, придружен с тежка телесна повреда, в съучастие и помагачество, кражба на автомобил, унищожаване на чужда собственост и незаконно притежание на боеприпаси.

На първото заседание съдът не даде ход на делото поради неявяване на единия от подсъдимите - Иван Райков. Той е предоставил медицинска бележка за принудителна хоспиталиция от Държавна психиатрична болница - Севлиево с диагноза биполярно афективно разстройство.

На 3 август 2011 г. подсъдимите стреляха срещу автомобила на 45-годишния Атанас Атанасов, движещ се по път Велико Търново - Гурково. След разклона за село Въглевци автомобилът бе спрян от четиримата мъже, а Атанасов бе прострелян в бедрото. До пристигането на органите на реда той бе загубил много кръв и бе изпаднал в кома, което му попречи да даде показания.

Крадците отнеха от пострадалия сумата от 65 656 лв., след което се укриха. След мащабна акция на областната дирекция на МВР те бяха задържани.

Последвайте канала на

1191 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини