Върнаха за доразследване делото за взривовете край Петолъчката

  • 18 април 2013 14:32

  • 725
  • 0
Върнаха за доразследване делото за взривовете край Петолъчката
© Булфото

Ямболският районен съд върна за доразследване делото за взривовете край Петолъчката, съобщи БНР.

При експлозията на 5 юни миналата година загинаха трима души и десетки бяха ранени. В началото на април прокуратурата внесе в съда обвинителен акт срещу собственика на фирмата за обезопасяване на боеприпаси и началника на производството.

Делото е върнато, тъй като според съдия Васил Анастасов в обвинителния акт не са конкретизирани като вид и количество нанесените материални щети и това е пречка за защитата на обвиняемите. Вторият наблюдаващ прокурор по делото Милен Божидаров беше категоричен, че ще протестира разпореждането на Районния съд. В обвинителния акт са посочени над 200 потърпевши с уточнени имена и адреси, в експертизата е установена и стойността на нанесените щети. Обвинителният акт сега е от 70 страници, към него има и още 40 страници справки, ако бъде прибавена и исканата информация, той ще стане поне 120 страници.

В началото на месеца Окръжната прокуратура в Ямбол внесе в съда обвинение срещу собственика на "Берета Трейдинг" Десислав Делев и началника на производството Иван Пеев. Те са обвинени, че при работа с взривни вещества не са предприети достатъчно мерки за безопасност, вследствие на това са загинали трима души и са нанесени щети за близо 65 млн. лева. Освен това в базата са съхранявани няколко пъти повече взривни вещества от допустимото, не е спазен и технологичния процес на тяхното унищожаване, което е довело до експлозията.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
725 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини