След 30 дни ясна присъдата срещу Костадин Тасев, обвинен в блудство с детето си

  • 18 април 2013 12:02

  • 1214
  • 0
След 30 дни ясна присъдата срещу Костадин Тасев, обвинен в блудство с детето си
© Булфото

Днес Апелативният съд в София разглежда делото срещу Костадин Тасев, обвинен в изнасилване на детето си в Сандански, предаде репортер на novini.bg. Той беше осъден на 12 години затвор от Благоевградския съд.

Според адвокатите на подсъдимия - Петков и Цветкова, той е невинен. По думите им нито една от множеството направени досега експертизи не доказва, че именно Тасев е извършил този тежък акт и че има много противоречия в тези експертизи. Адвокатите изразиха надежда, че Апелативният съд ще даде обективна преценка.

Днес прокуратурата поиска увеличение с 2 години на присъдата, постановена от Благоевградския съд. Присъдата ще се бъде произнесена от Апелативния съд в 30-дневен срок.

В съда беше приета медицинската експертизата от 12 вещи лица от болница "Пирогов" с ръководител проф. Бранков. Те са приели и лекували детето. Според експертизата детето не може да се самонарани и тези тежки наранявания са причинени от твърд предмет.

Пред съда Тасев не се призна за виновен. По думите му той се грижи за детето си, вижда се с него и смята, че е жертва на заговор от местните власти, за да съсипят живота му и да му вземат детето.

Припомняме, че на 15 февруари 2010 година сега 6-годишният Александър постъпва в болница с разкъсвания на дебелото черво и пикочния мехур.

Последвайте канала на

1214 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини