Соня Найденова от ВСС: Не страдаме от политически натиск

  • 15 април 2013 07:51

  • 1016
  • 2
Соня Найденова от ВСС: Не страдаме от политически натиск
©

Ще се опитаме да покажем на гражданите, че ВСС не е правораздавателен орган, той само контролира съдебната система. Това каза в сутрешния блок на БНТ, че ще се опитат да покажат на гражданите в утрешния Ден на отворените врати председателят на ВСС Соня Найденова.

Магистратите работят много, това се отразява и качеството на тяхната работа. Целта ни е да се борим с натрупаните във времето проблеми. Трябва да се балансира натовареността на всички колеги съдии, затова ще се заемем с разместването им, каза тя. По думите й кампанията по осведомяване на обществеността ще трябва да покаже на хората работата на съдиите, нужна е политика на откритост.

Всеки гражданин, който има досег със съдебната система, иска казусът да му се разреши така, както на него му се иска, а това няма как да стане, каза Соня Найденова. Според нея няма как да има политически натиск в дейността на съдиите и системата. Всички членове на ВСС са били магистрати със самосъзнание и чувство за справедливост. Органът действа според закона и не се поддава на политически натиск. Експерти от връзки с обществеността разработват комуникационна стратегия на ВСС, а към края на 2013 г. ще бъде готова комуникационна политика на цялата съдебна власт, която да популяризира дейността на правосъдната система, каза още Соня Найденова.

Предложихме на обсъждане новите правила за избор на административни ръководители, именно граждански организации предложиха някои от тях, затова е важно да се дава широка гласност на проблемите на съдебната система, смята Соня Найденова.

Последвайте канала на

1016 2

Коментари 2

Добави коментар
Е, тъй де

2013.04.15 | 10:26

2
Не страдаме от политически натиск, защото сами се натискаме за такъв. Политическият натиск, обикновенно е съпроводен с паричен поток, който автоматично превръща натиска в повдигане.

2013.04.15 | 08:45

1
ВСИЧКИ УПРАВЛЯВАЛИ И ЗАЕМАЛИ ОТГОВОРНИ ДЛЪЖНОСТИ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 35-40 ГОДИНИ НА ВЪЖЕТО-САМО ГЕОРГИ ЖЕКОВ

Добави коментар

Водещи новини