Николай Кокинов: Пази боже да репресираме журналист

  • 08 април 2013 08:13

  • 1120
  • 0
Николай Кокинов: Пази боже да репресираме журналист
©

"Пази боже да репресираме журналист или свободното слово", каза в интервю за сутрешния блок на БТВ "Тази сутрин" градският прокурор на София Николай Кокинов относно случая с журналиста Борис Митов.

"Статията  на Митов е интересна, но нас не ни интересува тя, а приложените към нея факсемилиета по случая Николай Цонев, Петър Сантиров и Тенчо Попов. Нас ни интересува защо те са в публичното пространство, при условие, че не са разсекретени  документи по делото", поясни той. Градският прокурор поясни, че журналистът Борис Митов не е призован, а е поканен първоначално. Кокинов добави, че изобщо прокуратурата не се интересува от съдържанието на статията, а само от това от къде изтича информация.

Николай Кокинов е категоричен, че няма нищо срамно, ако някой е поканен за разпит в прокуратурата. Градският прокурор призова да не се драматизира случая.

Кокинов съобщи също така, че не вижда причина да бъдат повдигнати обвинения на Борис Митов. Той съобщи, че днес обаче наистина Митов вече е призован, защото не е изпълнил обещанията, които е дал, когато е бил поканен в прокуратурата.

Николай Кокинов отказа да даде каквато и да е е информация по случая със сигнала за подслушванията. Той увери само, че резултатите ще бъдат изнесени пред обществото на разбираем език. "До петък, когато ще приключи проверката, ще бъда господар на мълчанието", категоричен бе Кокинов. По думите му, на този етап се проверява само СДОТО. Той потвърди, че са снети обяснения на Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на и Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.  Според градския прокурор, Станишев е постъпил умно като е подал въпросния сигнал до прокуратурата. Той съобщи, че има подозрения кой може да е авторът на сигнала. Относно неговата личност, Кокинов съобщи, че кръгът е стеснен.

Относно случая "Мирослав Найденов", Николай Кокинов коментира делото с уговорката, че не го познава много добре. Относно това защо Найденов не е разследван, докато е бил министър, градският прокурор съобщи, че докато Найденов е бил на власт  не е имало достатъчно доказателства за повдигане на обвинения срещу него. По думите му обаче, сега това се е променило и заради това сега се разследва бившият земеделски министър.

Във връзка с проверката в ЕРП - та, Николай Кокинов съобщи, че до седмица - две ще стане ясно дали ще бъдат повдигнати обвинения срещу бивши висши държавни служители. Той информира, че днес в 10 часа има съвещание по случая.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1120 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини