Прокуратурата продължава проверката срещу журналиста Борис Митов

  • 06 април 2013 17:56

  • 3457
  • 5
Прокуратурата продължава проверката срещу журналиста Борис Митов
©

Софийска градска прокуратура продължава проверката срещу журналиста от "Медиапул" Борис Митов за разгласяване на държавна тайна, съобщава БНР.

В понеделник той ще дава обяснения за източниците си по делото за подкуп срещу бившия министър Николай Цонев, Петър Сантиров и Тенчо Попов.

В същото време в подкрепа на репортера беше създадена „Фейсбук" група, която за ден събра над 600 имена.

В писмо до медиите от Единната народна партия пък изразиха остър протест срещу действията на прокуратурата спрямо Борис Митов. Ангажимент за опазване на засекретени документи има този, който ги пази, а не този, който ги публикува, се казва в становището.

Митов бе привикан заради публикуваната статия "Българският "Уотъргейт": А кой ще проверява проверяващия?".

В публикацията се говори за нарушения, извършени от заместник-градския прокурор Роман Василев, които са установени от Софийския градски съд (СГС) по делото за подкуп срещу ексвоенния министър Николай Цонев, бившия главен секретар на финансовото ведомство Тенчо Попов и съдия Петър Сантиров.

Само час след поместването на публикацията Борис Митов бе извикан в Софийската градска прокуратура (СГП) да даде обяснение по повод публикуването на факсимилета на документи по делото. Става дума за искане и разрешение за прилагане на СРС срещу Попов, разписани през март 2010 г. от настоящия главен прокурор и тогавашен председател на Пловдивския окръжен съд Сотир Цацаров.

От държавното обвинение настояват да им бъде разкрита самоличността на източника на медията, който е предоставил копия от публикуваните документи.

Последвайте канала на

Весела Найденова
3457 5

Коментари 5

Добави коментар
АЗ

2013.04.07 | 19:37

3
СВОБОДА НА СЛОВОТО,А? А СМЕЙ ДА КАЖЕШ НЕЩО?? БАТ БОЙКО Е КАТО ОКТОПОД,НАВСЯКЪДЕ Е ПУСНАЛ ГНУСНИ ПИПАЛЦА. ВРЕМЕ Е ЧИСТКАТА ДА СТАНЕ ОТ ГОРЕ НАДОЛУ.

2013.04.07 | 19:38

5
Червен гЪ.з , свобода на словото всеки има,но не всеки има право да клевети затова трябва да се намери източника на доноса което е подсъдно,ако е лъжа разбира се!! А научи сега каква е разликата от горе написаното,отнася се и за тези 25 говеда които са ти дали +!! Само платени мърши да плуят по тези форуми....

2013.04.07 | 19:37

4
"От държавното обвинение настояват да им бъде разкрита самоличността на източника на медията, който е предоставил копия от публикуваните документи." И аз искам минимална заплата 500 лева ама няма, тъй че недейте много да искате...

2013.04.07 | 19:36

2
Kato go 4eta tova, imam 4uvstvoto 4e sam v 1945g
DASKAL

2013.04.07 | 07:32

1
И КАКВО БЕШЕ 1945Г, А НАБОРЕ? ПАМТИШ ЛЕ?

Добави коментар

Водещи новини