Делото срещу Мирослав Найденов нямало нищо общо с политиката

  • 26 март 2013 17:30

  • 3268
  • 9
Делото срещу Мирослав Найденов нямало нищо общо с политиката
© Булфото

Делото срещу Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на няма нищо общо с политиката. Това каза пред журналисти ръководителят на специализираното звено за противодействие на злоупотребите със средства на Европейския съюз към Софийска градска прокуратура и зам.-градски прокурор на София Божидар Джамбазов.

Сигналът, след който е започнало разследването, е от 2009 година и е подаден от ДАНС, каза Джамбазов. Част от свидетелите са се отказали от показанията си след натиск и това е една от причините прокуратурата да не успее да приключи разследването по-бързо. Едва в края на самото разследване може да се говори по-конкретно за извършените престъпления, поясни Божидар Джамбазов.

По-рано днес прокуратурата оповести, че Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на вече е обвиняем за предложен подкуп, за оказан натиск и за злоупотреба със служебно положение. В предаването "Лице в лице" по БТВ Джамбазов разкри, че по първото обвинение Наказателният кодекс предвижда затвор до 10 г., по второто обвинение - до 6 г., а по третото - 3 г. лишаване от свобода.  Той поясни, че не е наблюдаващ прокурор по делото и каза, че не може да се ангажира със срокове, в които досъдебното производство ще приключи и ще се стигне до съдебна фаза. Зам.-градският прокурор на София потвърди, че бившата шефка на ДФ "Земеделие" Калина Илиева ще бъде свидетел по делото.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3268 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
БГ

2013.04.23 | 17:35

9
хахаха :) най-успялата лъжкиня в БГ свидетел на прокуратурата :) може да и се има доверие да : )хахаха
Ali Rezak

2013.04.23 | 17:35

8
Еха,тия от ДАНС са като Том Круз в "Специален доклад". Подават доклад през 2009 г. за престъпление,което ще се извърши 2010 г.Направо си смърди на "Социалистически доклад",като от преди 1989.Вярно,не вярно да трябва да има донос,за да му е гадно на "другарчето" и да са доволни от ДС.
ИВО-РЗ

2013.04.23 | 17:35

7
ДЖАМБАЗОВ, КЪДЕ СПА ДОСЕГА, ИЛИ ОТ БСП СЕГА ТИ НАРЕДИХА ДА ПОВДИГНЕШ ОБВИНЕНИЕ?
%

2013.04.23 | 17:34

6
(Оправдаха наглите)питам сега кого трябва да вкараме в затвора? Съдиите? партия герб? или наглите?? И защо този сайт не отразява тази новина?

2013.04.23 | 17:34

5
то и аз мога да кажа че станишев ми дава подкуп ще му повдигнат ли обвинение този джамбазки е гола вода че и другите покрай него един обвинителен акт немогат да направят като хората с годни доказателства да осъдят някой пък кой знае може и умишлено да го правят

2013.04.23 | 17:34

4
Aбе какви са пак тия тъпотии из нета то бива ама вече се чудят по какъв начин да привличат внимание.То нямаше спиране.Принудел бил някой си да извърши нещо против волята му и още какви ли не недоказуеми неща само и само да започне дело и да махнат някой от пътя си за да не им пречи.Сякаш не сме го виждали този сценарий.И докато се реши кой крив кой прав и те изборите минали.Ама големи хамсалаци сякаш някой се натиска да гласува за тях.Колкото и кал да си хвърляте едни на други хората вече се осъзнаха и няма да гласуват ни за ГЕРБ ни за БСП така че се таковайте на градския.Аре със здраве!!!

2013.04.23 | 17:33

3
Абе тая доблестна свидетелка - Калина Илиева, не беше ли с фалшивата диплома, дето стана нарицателно име? Абе тя е много честна бе. Тя не лъже и няма мотив да си отмъсти, че са я изгонили. Добро момиче. Може да му се вярва. Важното е да окепазим министъра! Браво на БСП - добре са го измислили.
ghdrh

2013.03.28 | 05:03

2
Хахаха бахти мазния прокурор, ако го стиснеш ще пусне мазчица през бузките :)....
%

2013.03.27 | 23:27

1
Мирослав го оставете,преди малко влязох в медията Бг Нес и познайте какво прочетох?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини