Пловдивчани на протест в защита на подпалчвача на EVN

  • 19 март 2013 10:48

  • 1108
  • 1
Пловдивчани на протест в защита на подпалчвача на EVN
©

Мирен протест ще се проведе днес в Пловдив пред сградата на съда, от 14.30 часа, в подкрепа на оператора Георги Сарай. Той е арестуван за палежа на сграда на EVN в Пловдив.

Организаторите са поискали официално разрешение от полицията, която ще охранява протеста, съобщи пред журналисти директорът на ОДП старши комисар Тодор Чонов. Протестът се организира в социалната мрежа, където своята подкрепа за Сарай са изразили 1363 души.

Георги Сарай днес трябва да обжалва мярката си за неотклонение „Задържане под стража”. Протестиращите настояват за съд на ЕРП-тата и свобода за оператора Сарай, който с камерата си отразяваше протестите в Пловдив срещу монополите

Според обвинението Георги Сарай и още двама съучастници през февруари са „направили опит да запалят” Клиентски център – Пловдив Север”, а на 8 март същата група отново е опитала да извърши палеж на друга сграда на EVN на ул. „Павликенска”. Групата бе разкрита, а при обиска са открити доказателства - видеоматериали, заснели първото запалване, което бе публикувано и в Интернет. Старши комисар Тодор Чонов каза, че младежите са използвали международни канали за „укриване на следите” си при инсталирането на видеото в Интернет. Но Сарай е заловен на място. Младежът е обвинени за притежание на наркотици в дома му – 34 грама.

По закон присъдата за това обвинение е от 1 до 8 години затвор.

Последвайте канала на

Novini.bg
1108 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.03.19 | 22:25

1
Защо го защитатаве? Палежа от кога е добра постъпка? И аз протестирах за високите сметки за ток, но не съм съгласен с тези вандалски прояви. Какво са виновни хората които работят в сградата че шефовете им са педераси? А ако се беше разрастнал огана с нощния пазач какво щеше да стане?

Добави коментар

Водещи новини