Оставиха в ареста оператора, опитал да подпали сграда на EVN

  • 11 март 2013 18:56

  • 1160
  • 0
Оставиха в ареста оператора, опитал да подпали сграда на EVN
©

Пловдивският районен съд уважи искането на прокуратурата и взе най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” по отношение на Георги Сарай, който бе задържан за палежите на коли и офис на EVN.

Мотивите на съда са въз основа на доказателствата, събрани до момента, които сочат, че Сарай може да се укрие, или да извърши друго престъпление. Мярката се взема и за това, че лицето вече е осъждано за притежание на наркотици. Въпреки че Сарай е посочил постоянен адрес, на който живее с болната си майка, той може да се укрие, смята съдията по делото. Пак според него, поведението на Георги Сарай не съответства на етиката на журналистическата професия, към която принадлежи. Младият мъж е телевизионен оператор.

По отношение на втория обвиняем Николай Славчев съдът реши, че трябва да му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение – „парична гаранция” от 500 лева. Мотивите на съда са, че от събраните в досъдебна фаза доказателства не може да се направи изводът, че той може да се укрие.

Наложените мерки може да бъдат обжалвани в 7-дневен срок. Следващото съдебно заседание е насрочено за 19 март, от 15.30 часа.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1160 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини