Младеж застава пред съда за марихуана

  • 19 март 2013 10:43

  • 784
  • 0
Младеж застава пред съда за марихуана
©

25-годишeн мъж ще застане пред Районен съд – Балчик по обвинение за държане на високорисково наркотично вещество – 15,27 грама марихуана, на стойност 91,62 лв., съобщиха от съдилището.

Районна прокуратура – Балчик е повдигнала срещу него обвинение за това, че на 20.11.2012 г.в Балчик, на кръстовището за „Двореца”, без надлежно разрешително е придобил и държал наркотичното вещество. Държавното обвинение предлага той да бъде освободен от наказателна отговорност и санкциониран по административен ред.

Според прокурорското постановление, при претърсване на лек автомобил „Опел Астра”, в който е пътувал обвиняемият Н. К., между предната дясна и предната лява седалки бил открит и иззет плик от кроасан със суха зелена тревна маса. При полеви тест тя реагирала на марихуана.

Посочва се, че 25-годишният балчиклия и негов приятел посетили Варна. Пътували с автомобил, шофиран от другия мъж. Разходили се и подсъдимият, без да каже на приятеля си, се срещнал с непознато за него момче и купил наркотичното вещество. Сложил го в рекламна брошура, а след това в празна опаковка от кроасан. На връщане поставил опаковката между двете предни седалки.

При прибирането им в Балчик, около 18,30 ч. те били спрени на кръстовище за проверка, при която била намерена марихуаната.

Н. К. е признал вината си в досъдебното производство и е изразил съжаление за стореното. Прокуратурата посочва, че случаят е маловажен и с деянието не са причинени вреди. Предвиденото по закон наказание е глоба до 1000 лв.

Последвайте канала на

784 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини