Варненец, обирал апартаменти с нож, ще лежи в психиатрията

  • 18 март 2013 17:37

  • 866
  • 0
Варненец, обирал апартаменти с нож, ще лежи в психиатрията
©

С определение на Районен съд – Варна по внесено искане от прокуратурата, 27-годишен мъж е настанен за срок от 30 дни за изследване в психиатрично заведение.

На 17 март младежът е бил привлечен като обвиняем за проникване през нощта с нож в чужди жилища, както и за унищожаване на 16 броя стъклопакети от алуминиева дограма на апартаменти в жилищна кооперация на ул. „Гоце Делчев” във Варна. Според вещото лице и данните от съдебно-психиатричната експертизата, поведението на мъжа се отличава със значителна агресия, а деянието е извършено под влияние на психотропни вещества - комбинация от марихуана и амфетамини.

Предвид възможността мъжът да страда от психично разстройство, съдът прие, че е необходимо той да бъде настанен за изследване при стационарни условия в психиатрично отделение към болница „Св. Марина”. Настаняването е за срок от 30 дни, като времетраенето на престоя в психиатричното заведение се зачита като задържане под стража. Определението на Районния съд подлежи на обжалване или протест в тридневен срок пред Варненския окръжен съд.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
866 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини