Миков: ЕК разбира, че не може съдът да е вечният виновник

  • 20 юли 2011 13:48

  • 929
  • 3
Миков: ЕК разбира, че не може съдът да е вечният виновник
© Булфото

За първи път се появяват остри забележки спрямо работата на МВР за последния управленски период, заяви пред журналисти в парламента депутатът от Коалиция за България Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно.

Миков допълни, че в доклада забележките по работата на МВР са най-вече свързани със събирането на доказателства, разследването, взаимодействието с прокуратурата.

Очевидно ЕК разбира, че не може само съдът да е вечният виновник, коментира депутатът. Според него, в доклада се посочва още, че обучението на кадри е съществен проблем, водещ до оправдателни присъди.

Очевидно БОРКОР, като мероприятие, все още не дава очакваните резултати в борбата с корупцията, добави Миков. Той заяви, че е изминало достатъчно време и се очакват по-добри резултати.

По думите му, позицията на управляващите ще бъде радостна относно Годишния доклад на ЕК. Самият факт, че не се коментира въпросът с премахването на механизма за наблюдение, е достатъчен, каза Миков.

Според бившия вътрешен министър, никога в докладите на ЕК не е имало пряко обвързване с присъединяването на България към Шенген. Обвързването на двата механизма стана тогава, когато страната бе отложена за Шенген. Очевидно в този доклад е постигнато да не се обвързват пряко забележките с Шенген, каза още Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно.

Той заяви, че това е най-обширният и негативен доклад за България. Ако предишните имаха окуражаващ характер, то този е обективен и реално акцентира върху проблемите с правоприлагането, подчерта депутатът от Коалиция за България.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
929 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Читател

2011.07.21 | 09:32

3
След като толкова ожесточено подкрепя съдебната система, хайде г-н Миков да обясни как едно дело, по което една съдийка още през лятото на 2008 г. е заловена с хиляди лева подкуп, още не е приключило и неколкократно се отлага, защото не могат да призоват за заседанието един ключов свидетел. Неколкократно в залата се чете разпореждане, съгласно което свидетелят следваше да се доведе принудително, но това така и не се случи. Умишлено бавене на делото и то не без помощта именно на съда.
патриот

2011.07.21 | 08:30

2
Да да ама не Миков, съдиите са учили при вашата власт назначени са от вас и докато не дойдат съдии които да уважават доказателствата и закона съда винаги ще буксува и хората тарикатски ще ни казват например реформирайте ВСС и т.н.
патриот

2011.07.21 | 08:30

1
как ще има напредък като вашите хора внедрени по всички етажи на власта всячески спъват тези реформи, спомнете си вашето безсилие когато беше на власт в полицията срещу отвличанията. Па може и ти да си бил този чадър та тези милиони сега да са при вас, защото пари у тези престъпници няма и те мълчат къде са парите защото нали знаеш вашата партия на кхмери / да си припомним събитията след 1944 та 45 година когато като кхмерите убивахте наред / както казвате може да намери човек дори и налуната отишел

Добави коментар

Водещи новини