Кметът на Хасково пак обвинен, че гази закона

  • 20 юли 2011 12:11

  • 1812
  • 0
Кметът на Хасково пак обвинен, че гази закона
©

Кметът на община Хасково Георги Иванов днес отказа да подпише повдигнатото му поредно обвинение по образувано досъдебно производство за злоупотреба със служебното положение.

Той се яви в дознанието сам и бе категоричен, че ще подпише едва, когато и адвокатът му се запознае с обвиненията, както и че ще настоява за отвод на прокурора Петър Мидов. Факт е, че един и същ прокурор вкарва всички обвинения срещу мен. Затова искам друг прокурор или друга прокуратура, заяви Георги Иванов. Той определи, като PR-акция, продиктувана от предстоящите местни избори, призоваването му в дознанието, заяви Иванов.

Интересен е поводът- това, че през 2001 г. при разчистване на терена за БИЛЛА, фирмата, която е изпълнила това, била взела неколкократно повече пари, отколкото се полагат. Интересно е, че това се доказва сега, като вещите лица сега са направили проверка- на какво незнам- казват, че по свидетелски показания. И сега казват, че това не струвало 90 000 лв., ами 25 000 лв., коментира кметът Георги Иванов. Той не отрече, че за разчистването на въпросния терен не е била обявена и проведена обществена поръчка, но след проверка на Сметната палата още тогава получил наказателно постановление в размер на 5 000 лв., които платил. Когато подписвахме договора, БИЛЛА са изчислили, че разчистването на терена струва 98 200 лв. и от мен се искаше да намеря фирма, която да извърши дейността за тези средства, посочи още Иванов.

Прокурор Петър Мидов коментира, че не смята за основателно искането за отвод и че няма да даде самоотвод. Това е част от първата преписка, която ми бе възложена навремето, разделена. По нея има възобновено дело. Въпросното обвинение е приобщено към едно друго производство. Случаят е описан, като нарушение, в одитен доклад на сметната палата, но за да има обвинение ние трябваше да уточним има ли вреда, има ли облагодетелстване на някой, коментира прокурор Мидов. С аргумента: това, че тия пари са дадени без срещу тях да има извършена дейност, която струва толкова, е щета.

Последвайте канала на

Novini.bg
1812 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини