Кметът на Хасково: 26 000 подписа и хвърлям оставка

  • 02 март 2013 20:01

  • 4892
  • 0
Кметът на Хасково: 26 000 подписа и хвърлям оставка
©

Кметът на Хасково Георги Иванов обеща да подаде оставка, ако за това се обявят 26 000 души, тоест колкото са гласували за него на последните избори, съобщава haskovo.info.

Според градоначалника протестите срещу управлението на местната власт са организирани от БСП и РЗС.  "Така те се опитват да отклонят вниманието от онзи проблем, който изкара хората на улицата - ток, вода, социални придобивки, пенсии. Но те не се решават в тази сграда, а в другата - на площада", обяви градоначалникът, визирайки протестите и исканията на недоволните, които бяха предадени вчера на секретаря на общината Атанас Димитров, придружени с подписка от близо 500 подписа.

Според Георги Иванов неслучайно исканията на протестиращите и тези на БСП, гласувани на днешната сесия са почти еднакви. "Естествено, те са писани на едно място", допълни Георги Иванов. "И вчера на протеста някаква фирма ще си доведе всички служители. Защо? Защото има незаконно строителство, което е установено и от съда?", каза кметът, визирайки един от доставчиците на интернет и кабелна телевизия в Хасково.

Все пак Георги Иванов обяви, че уважава исканията на протестиращите, но когато са прагматични. Той заяви, че ако получи искане за оставката си подписано от 26 000 души е готов да се оттегли.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
4892 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини