Протестиращ съди Марешки за 10 лв, обидил го с "боклук"

  • 15 март 2013 12:46

  • 877
  • 0
Протестиращ съди Марешки за 10 лв, обидил го с "боклук"
©

Ивайло Василев, един от организаторите на варненските протести, е внесъл днес тъжба във Варненския районен съд срещу бизнесмена Веселин Марешки, съобщи Дарик.

Василев ще съди Марешки за обида по чл. 148, ал. 1, т.1 от Наказателния кодекс. Искът на протестиращия варненец е морален - само за 10 лв., заяви самият той за Дарик, но допълни, че "ако Марешки продължава да ме обижда публично, ще увелича иска си много повече."

В тъжбата се посочва, че на 4 март около 11.00 часа, пред Медицински център „Младост”, Ивайло Василев е присъствал на организирана от Веселин Марешки среща по повод протестите във Варна.

„Най-неочаквано за мен и без да съм го провокирал по никакъв начин, при разговорите с г-н Марешки и дискусиите между него, мен и насъбралото се множество хора, г-н Веселин Марешки изведнъж ме бутна и започна да ме обижда неколкократно с неприлични думи и епитети „боклук” пред всички събрали се хора и в присъствието на медиите, които отразяваха събитието.”, пише обиденият варненец в текста до районния съд.

Ивайло Василев изразява съжаление, че въпросната сцена е била отразена от всички национални електронни медии и прилага няколко линка към публикации и видеа в сайтове.

„По този начин моите чест, достойнство и репутация в обществото бяха силно накърнени”, жалва се активният варненец. Според Ивайло Василев, обидата от Веселин Марешки му е нанесена публично, а после разпространена чрез средствата за масова информация

Последвайте канала на

Novini.bg
877 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини