Предложиха Павлина Павлова за зам.-председател на ВКС

  • 12 март 2013 15:13

  • 1341
  • 0
Предложиха Павлина Павлова за зам.-председател на ВКС
©

Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) проф. Лазар ГруевЛазар Груев   Лазар Георгиев Груев е роден в София. Завършва средното си образование през 1975 г. в 91-ва днес внесе предложение във Висшия съдебен съвет (ВСС) за назначаване на съдия Павлина Панова за заместник-председател на съда и шеф на Наказателното отделение.

Мястото остана вакантно, след като Гроздан Илиев бе избран от парламентарната квота за конституционен съдия.

В професионалната си кариера съдия Панова преминава последователно през всички нива, пише "Правен свят".

Павлина Панова работи като прокурор в Софийската районна прокуратура, съдия в Софийския районен съд, съдия в Софийския апелативен съд, съдия в Наказателното отделение на ВКС.

От години е и преподавател към Националния институт на правосъдието. Лектор е и към Центъра за обучение на адвокати по същите теми.

От 2005 г. насам съдия Панова е кореспондент за България по проект на Европейската комисия, посветен на приложението на европейската заповед за арест, а от 2007 г. е член - национален представител на България в Съвместния общонадзорен орган на Евроджъст - Хага. От началото на 2009 г. тя е съдия ad hoc в Европейския съд за правата на човека.

Съдия Панова е автор на статии, съавтор с нейни колеги при подготовката на помагало по правата на човека за нуждите на НИП и един от съставителите на сборник съдебна практика "Корупционни престъпления".

Тя е и автор на две монографии - "Европейска заповед за арест" и "Европейската заповед за арест и съдебната практика". От 1999 до 2006 г. Съдия Панова е хоноруван асистент по наказателен процес в Юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски".

Последвайте канала на

1341 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини