Цацаров вдигна мерника на Николай Кокинов

  • 08 март 2013 08:50

  • 4361
  • 6
Цацаров вдигна мерника на Николай Кокинов
©

Следващата седмица главният прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в ще реши дали да предприеме дисциплинарни мерки срещу градския прокурор на София Николай Кокинов за нарушение на законовите изисквания за случайно разпределение на дела.

Също тогава обвинител №1 ще реши и дали да предприеме мерки срещу бившия състав на Инспектората към Върховната касационна прокуратура, след като инвентаризацията там показа драстични нарушения в работата по преписките срещу магистрати, посочва Правен свят.

Преди три седмици лидерът на РЗС Яне Янев занесе папка с документи по прекратено наказателно производство срещу длъжностни лица от НЕК - за продажба на ток на занижени цени на чужда компания. Делото е било прекратено от прокурор Георги Тафров от СГП, а по линията на служебния контрол постановлението му за прекратяване е било потвърдено от Стойчо Ненков от САП и Христо Граматиков от ВКП. Проверка показала, че Тафров и Граматиков не са избрани на случаен принцип, а са посочени с резолюция - първия с подписа на градския прокурор, а втория - със заповед на вече бившия заместник главен прокурор Галина Тонева.

Проверка показала още, че върху папка с материали по делото Николай Кокинов написал, че е определен прокурор Тафров след съгласуване с ВКП.

Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в каза, че ако е указание на ВКП, то тогава отговорността на Кокинов е максимално смекчена, но все пак той не може да бъде освободен съвсем от отговорност, че не е спазил изискването на закона. Още повече, че не са открити писмени указания от ВКП, които са задължителни за прокурорите. В писмени обяснение Кокинов подробно е изложил как се е стигнало до определянето на Георги Тафров като наблюдаващ по делото за НЕК. В тях твърди, че е имало съгласуване с ВКП. "Ако приемем, че имаме такова съгласуване, това значи, че Кокинов не е отговорен в максимална степен", обясни Цацаров. Същевременно той уточни, че Христо Граматиков отрича да е имало съгласуване.

Заради нарушение на принципа за случайно разпределение наскоро обвинител №1 внесе предложение във ВСС за образуване на дисциплинарно производство срещу апелативния прокурор на София Ангел Илиев.

Последвайте канала на

Novini.bg
4361 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
321

2013.03.09 | 01:58

6
Бойко Борисов и Цветанов са мозъка на т. нар. група "Наглите", която преди изборите отвличаше и убиваше хора за да набира пари за предизборната си кампания. Последната година се разигра един добре режисиран театър в който тези хора "уж" бяха заловени. Между другото на някой от тях вече е платено да излежат 1-2 годинки за пред хората. Да не говорим, че цялата държава е превзета от мафиотите и престъпниците на клана ГЕРБ, това са: ДАНС, ГДБОП, полицията. В ДАНС е намърдана дори пачаврата на Цветанов! Да не говорим колко убииства са извършени 90-те години от мутрата Бойко! Да не говорим какво е правил като член на БКП 80-те години...Та какъв пример може да даде на децата това управление.
димитър

2013.03.09 | 01:57

5
много си глупав бе,стига си пускал тая простотия,я признай колко време ти отне да стигнеш до тия гениални изводи?ББ и ЦЦ не могат да бъдат никакъв мозък на нищо защото са по тъпи и от теб самия:)))
багера

2013.03.08 | 17:46

2
321:много филми гледаш,и намали малко чикиите.
бай хой

2013.03.08 | 17:48

4
еййй охлюви нещастни не забравяйте кой е Сотир Цацаров - това е човека който осъди един очевадно невинен собственик на компютърна фирва за грабеж - без свидетели и описание от потърпевшата - добре че го оправдаха на втора инстанция та замазаха положението
тъпан

2013.03.08 | 17:47

3
не реагирайте първосигнално (само бездомните кучета го правят) не обиждам никого, не това е целта! Помисли, анализирай- и тогава коментирай, създай път към диалога! Защото е по-важно на позволиш на останалите да мислят с теб, а не като теб, така диалога ще се превърне в разговор (или спор) който е градивен, водещ до правилното решение на коментираната "новина"! Да спрем с тази омраза и да осмислим как ще я караме? Не може всеки път когато бездарните първенюта (разни активисти) пуснат мухата под формата на "коментар" и всички в купом като катун в маАлатА пред тв камера? На това разчитат тези празни-кратуни - "активисти", на софрата са, затова са толкова настървени, мислят ни за "тъпани" удриии като съдран чувал!

2013.03.08 | 17:46

1
Гарваните се разлетяха, сменят гнездата си. Положението остава същото, само парите отиват на друго място.

Добави коментар

Водещи новини