Оправдаха Йордан Лечков по делото за злоупотреби

  • 12 февруари 2013 09:28

  • 1112
  • 2
Оправдаха Йордан Лечков по делото за злоупотреби
©

Сливенският окръжен съд оправда бившия кмет на Сливен Йордан ЛечковЙордан Лечков Йордан Лечков Янков е известен български футболист. Роден на 9 юли 1967 година в град Стралджа. по делото за оградата на Трето училище. Това съобщиха от пресцентъра на съда.

Лечков бе обвинен, че през 2010 г. като кмет е използвал служебното си положение, за да набави облага за 5600 лв. за частната фирма "Топстройдекор". Става дума за ремонта на оградата на Трето основно училище. В съда обаче не бе доказано, че Лечков има вина, а по-скоро директорката на училището е допуснала нарушения, пише в мотивите.

Срещу Лечков се водят още няколко дела. Те бяха разпределени в други съдилища, тъй като магистратите в Сливен си направиха отводи, с изключение на процеса за училищната ограда. По друго дело бившият кмет бе оправдан и от Върховния съд, а още пет са на различни инстанции.

Последвайте канала на

Novini.bg
1112 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Виолета

2013.02.14 | 00:41

2
Ех Билгаия,браво на магистратите, такава наглост и беззаконие се вихри в тази страна..само кокошкарите ги съдят.Позор за страна в която има двоен аршин.Страна на мафиоти,крадци,подкупни судии ..ужас и безъмие.Толкова е далече от Европа и света...В момента в Испания судят даже и царския зет ...кога ще ги стигнем ...Чакаи Боико да се варнат 2 мил емигранти на куково лято...
Виолета

2013.02.12 | 10:24

1
извинете за грешките ,компа ми е на латиница

Добави коментар

Водещи новини