Започнаха разпитите по делото за трагедията с Тепавичарови

  • 08 февруари 2013 14:42

  • 1493
  • 0
Започнаха разпитите по делото за трагедията с Тепавичарови
©

Военна прокуратура е започнала разпитите по делото за трагедията с Тепавичарови, съобщава Дарик радио. Първите, които са дали днес обяснения пред заместник военноокръжния прокурор полковник Максим Караджов, са 10 колеги на сержант Георги Тепавичаров от авиобаза Граф Игнатиево.

Седем от тях са работели заедно с него по поддръжка на комуникационните системи в командната кула. Призовки за следващата седмица са изпратени на още десетина военнослужещи. Ще бъде извикан и командирът на поделението бригаден генерал Цанко Стойков.

Следващите в списъка са роднини, приятели, съседи. Братът на Георги – Костадин, който пръв е открил тялото на снаха си Николина, все още не е разпитан. В първите дни след трагедията той е бил в шок.

След като всички, които са познавали Тепавичарови, свидетелстват, ще бъде назначена послесмъртна съдебно-психиатрична експертиза на Георги въз основа на данните от разпитите.

Припомняме ви, че на 22 януари четиричленната фамилия – Георги (32 г.), Николина (28), Ангел (4 г.) и Илия (8), бяха открити мъртви. Направените досега експертизи категорично потвърждават, че сержантът е застрелял близките си и след това се е самоубил.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1493 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини