Цацаров: Досиетата са като гардероб със скелети (видео)

  • 07 февруари 2013 09:38

  • 1852
  • 4
Цацаров: Досиетата са като гардероб със скелети (видео)
©

Попитан дали прокуратурата ще се сезира, че е изтича още секретна информация на сайта Биволь, главният прокурор на България Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в заяви, че той не знае за подобно изтичане и няма информация по въпроса. "Това е един гардероб със скелети в една библиотека и през определен период някой от скелетите я напуска в удобен политически момент и после пак влизат вътре в гардероба, каза още Цацаров по повод случая с "Буда", предаде репортер на novini.bg

Той е категоричен, че времето е доказало, че колелото се завърта и през годините постоянно се вадят картони и таблици без значение какви са имената на хората - дали са "Буда" или някакви други. Това отдавна е отминало в страните, които са преминали през прехода, но в България това е политическата действителност и политическата борба. Обезпокоително е, че се вадят такива картони, без значение за кого става въпрос, смята главният прокурор.

Попитан за проверката на инспектората към ВСС, Цацаров заяви, че има преписки, които все още не са затвори и са от 2010 година.

На въпрос за участието му в Консултативния съвет по национална сигурност, Цацаров обясни, че по принцип главният прокурор не присъства, но законът позволява той да бъде поканен и да участва, а що се отнася до информацията, изнесена след него - тя  е по решение на съвета.

Попитан дали ще има дело за атентата на летището в Сарафово, той уточни, че все още тече активно разследване и се събират данни. Работата е огромна по обем и все още не може да се говори за дело. "Колкото и лошо да прозвучи по-добре, че атентатът стана по този начин, защото ако  механизмът му бе различен - раницата да не се бе взривила в автобус, защото плана им не е бил такъв, нямаше да имаме жертва, нямаше да имаме ДНК, нямаше да имаме оперативни данни и нямаше да можем да търсим виновните за атентата и те да бъдат изправен пред съда", заяви главният прокурор.

Той допълни, че изявлението, което вътрешният министър Цветан Цветанов направи след Консултативния съвет по национална сигурност, че в терористичния акт на летище „Сарафово” има съпричастност на „Хизбулла” се опира на доказателства и оперативни данни.

Последвайте канала на

1852 4

Коментари 4

Добави коментар
анонимен

2013.02.08 | 06:56

4
Ехххххххххх,Цуцаров,Цуцаров,какво ли не правят,Длъжниците
вили

2013.02.08 | 06:56

3
Предатели!!!Като сте толкова сигурни в това което говорите, защо драскате с "анонимен"от такиви недорасли глупаци България е в такова състояние!!!!!!!!!!Имайте чест,като БЪЛГАРИ!!!!!
xp

2013.02.08 | 06:55

2
Ми то това не е прокурор. Това е адвокат на властта.

2013.02.08 | 06:55

1
Бахти, представяш лиси някой да се казва Цацар Цацаров?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини