Осъдиха БСП - Кърджали да плати 1 313 лева такса смет

  • 31 януари 2013 15:20

  • 769
  • 1
Осъдиха БСП - Кърджали да плати 1 313 лева такса смет
©

1 313 лева  трябва да плати Общинската организация на БСП в Кърджали на областната администрация след съдебния иск на управителя Иванка Таушанова.

От партията дължат парите за такса смет за 2011 г. и за първата половина на 2012 г., както и наем за юни м.г., за ползваните от ръководството 5 помещения държавна собственост в центъра на града. Начислени са и наказателни лихви заради забавените плащания, информира БТВ.

Срещу социалистите е издаден изпълнителен лист за принудително събиране на вземанията. В средата на миналата година договорът на партията - длъжник е прекратен. причината е системното неплащане. Част от дължимите от наемателя суми не бяха внесени и бяха предявени по съдебен ред. На 24 януари 2013 г. Районният съд в Кърджали е уважил искането на областния управител и е разпоредил на БСП да погаси натрупаните суми за наем и такса битови отпадъци, заедно с разноските по делото. Сумата трябва да се плати в двуседмичен срок.

"Не съм знаел, че има такова дело, не съм призоваван. Няма проблем да платим сумата, но ние много отдавна не ползваме въпросните помещения. ГЕРБ печели дело за боклука, ние – референдуми", отбеляза лидерът на социалистите в Кърджали Милко Багдасаров.

Последвайте канала на

769 1

Коментари 1

Добави коментар
аз

2013.02.01 | 10:10

1
Да го тура на модератора

Добави коментар

Водещи новини