Българка осъди Германия заради социални помощи

  • 31 януари 2013 12:47

  • 1148
  • 2
Българка осъди Германия заради социални помощи
©

Българка осъди Германия, след като са й били отказани социални помощи.

Историята на 24-годишната Лазаринка започва, когато решила да замине за Германия, за да живее с грък с германско жителство. Младата жена забременяла и приятелят й я изоставил.

Лазаринка кандидатствала за разрешително за работа, но й е било отказано, защото за българите и румънците все още са в сила ограничения за достъп до пазара на труда. Заради това тя е била лишена от помощта, която се предвижда за бременни, разказва Нова телевизия.

Федералният социален съд в Германия обаче реши, че Лазаринка отговаря на всички условия за това да получава помощи и фактът, че е българка не я лишава от социални права.

Случаят с българката е прецедент за подобни дела, при които граждани на ЕС са получавали отказ за социални помощи, тъй като нямат легален статут в Германия.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1148 2

Коментари 2

Добави коментар

2013.02.01 | 12:48

2
ей сега ... като видят и другите ...

2013.02.01 | 12:48

1
Ей защото сульо и пульо си мислят, че мoгат да живеят на гърба на другите - и нищo не може да ги спре да го правят - сме на този хал и много обичани по света. А тъпите като мен си затриват здравето от бач, за да има да хранят мързеливците

Добави коментар

Водещи новини