Лечков се изправя пред Апелативния съд в Бургас

  • 29 януари 2013 10:28

  • 996
  • 1
Лечков се изправя пред Апелативния съд в Бургас
©

Апелативният съд в Бургас ще гледа делото на бившия кмет на Сливен Йордан ЛечковЙордан Лечков Йордан Лечков Янков е известен български футболист. Роден на 9 юли 1967 година в град Стралджа., съобщиха от съда. Първото заседание на делото е насрочено за 10.30 часа днес. То е образувано по жалба на подсъдимия Йордан ЛечковЙордан Лечков Йордан Лечков Янков е известен български футболист. Роден на 9 юли 1967 година в град Стралджа. и по протест на прокуратурата. Апелативният съд ще разглежда отново делото на Йордан ЛечковЙордан Лечков Йордан Лечков Янков е известен български футболист. Роден на 9 юли 1967 година в град Стралджа., след като то бе върнато на Ямболския окръжен съд за повторно разглеждане след установени процесуални пропуски.

Бившият вече кмет на Община Сливен – Йордан ЛечковЙордан Лечков Йордан Лечков Янков е известен български футболист. Роден на 9 юли 1967 година в град Стралджа., е обвинен, че в периода от месец август 2008 г. до февруари 2010 г. в град Сливен, в качеството му на длъжностно лице, нарушил служебните си задължения като предоставил недвижим имот, представляващ общинска собственост за ползване ДЗЗД „Хидросистеми” – гр. Сливен, „Булгейт” ЕООД, „Еко бул агро” ЕООД и „Консорциум ЛТБ-България ХГ” ООД – гр. Сливен, без да проведе публичен търг или публично оповестен конкурс и сключи договор за наем, в резултат на което са настъпили значителни вредни последици за Община Сливен в размер на 904 808. 50 лева. По това обвинение и на основание чл. 282, ал. 2 вр. ал. 1, вр. чл. 54 от НК Ямболският окръжен съд е признал Лечков за виновен и го е осъдил на три години лишаване от свобода с пет години изпитателен срок. Лечков е осъден да заплати на гражданския ищец – Община Сливен сумата от 671 368.80 лева за претърпени имуществени вреди.

При въззивното разглеждане на делото присъдата е отменена от Апелативния съд, а делото върнато за ново разглеждане на Ямболския окръжен съд. След повторното разглеждане на делото на първа инстанция Лечков е осъден на две години и шест месеца лишаване от свобода с четири години изпитателен срок, на основание чл. 282, ал. 2 от НК.

Последвайте канала на

Novini.bg
996 1

Коментари 1

Добави коментар

2013.01.29 | 11:08

1
SPOKOINO..NJMA DA GI LEGI..SEGA STE GO OPRAVDAJT..4OVEKA SI ZNAE RABOTATA..STE PLATI DOSTATA4NO KADETO TRJBVA.

Добави коментар

Водещи новини