Носят подсъдима-инвалид на ръце (снимка)

  • 18 януари 2013 16:08

  • 1815
  • 1
Носят подсъдима-инвалид на ръце (снимка)
© Дарик

Шестима полицаи и роднини внесоха на ръце подсъдима в инвалидна количка в съда в Разград.

Сградата няма рампа или какъвто и да е друг начин за влизане на хора с физически увреждания. За да може изобщо да се проведе процесът, вместо на трети етаж, където са залите на Окръжен съд-Разград, делото бе насрочено за помещение на първи етаж, който се ползва от Районния съд, съобщи Дарик.

Обвинението срещу 27-годишната Сабрие Ибрахим от село Острово и 37-годишната й сестра Гюлбенур бе за пране на пари. Преди две години те са получили условни присъди от съда в Исперих. Тогава турски гражданин, живеещ в Абу Даби, се жалвал, че е измамен от по-малката сестра. След запознанство в интернет тя го въвела в заблуждение, че има чувства към него и намерение за съвместен живот. Чужденецът няколко пъти й изпращал пари, за да отиде при него, теглела ги сестра й. На мъжа по телефона или по интернет обяснявала, че са възникнали различни пречки за пътуването - била е ограбена на летището, необходима била банкова гаранция за пътуването и други подобни. Той изпратил общо 38 400 евро.

С тези пари, за които знаела че са придобити чрез престъпление, подсъдимата Сабрие Ибрахим си купила апартамент в Разград. Пред съда тя призна вината си, сключи споразумение и получи отново условна присъда 3 години със срок на отлагане 5 години. Подсъдимата  трябва да плати на държавата и стойността на апартамента 62 500 лв., той не подлежи на конфискация, тъй като вече е продаден.

Същото е наказанието и за по-голямата й сестра Гюлбенур - 3 години условно с 5 години изпитателен срок. Към нея обвинението е свързано и с това, че не е подала данъчна декларация и не е пратила данъци в размер на 7726,39 лв. За да бъдат преведи парите, съдът даде почивка и едва след това прие споразумението.

Подсъдимата в инвалидна количка бе изнесена от сградата на ръце, както и влезе. За да се случи това, охраната махна системата, която извършва проверка на посетителите за опасни предмети.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1815 1

Коментари 1

Добави коментар

2013.01.21 | 03:12

1
да е*а мама ви турска

Добави коментар

Водещи новини