Главният прокурор проверява 98 заменки в Несебър

  • 17 януари 2013 09:41

  • 2848
  • 2
Главният прокурор проверява 98 заменки в Несебър
© Булфото

Главният прокурор на Република България Сотир Цацаров днес присъства за първи път на заседание на Висшия съдебен съвет. Въпреки това, той отдели внимание и на чакащите го журналисти.

Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в съобщи, че прокуратурата е затрупана с изключително много работа, предаде репортер на novini.bg. По думите му, е нужно дори да се работи извънредно, за да може да се обърне внимание на всички сигнали.  Обвинител №1 призова всички да не  злоупотребява с прокуратурата.

"Прокуратурата е схващана като всеобхватен контролен орган в тази държава  Първо, защото е прокуратура и второ, защото има авторитет. Но всички тези сигнали и папки, които идват, трябва да се проверяват", заяви Цацаров и допълни: "Дайте да работим така, че нещо като го проверяваме, да го проверяваме като хората, а не просто да тънем в огромен по обем работа".

Главният прокурор коментира и случаят с незаконните земи край Несебър и делото САПАРД.

Той съобщи, че по въпроса със САПАРД до дни ще има информация и конкретни резултати и поясни, че по казуса се работи усилено.

Относно сигнала, подаден от министърът на земеделието Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на за сделките край Несебър, Цацаров каза, че се е запознал вече с документите по случая. Той информира, че в доклада са описани 98 сделки и случаи на заменки от горския фонд от 2003 година.

По отношение на  29  - те дка земи край Несебър прокуратурата работи изключително активно, поясни още главният прокурор и уточни, че няма да се повлиява работата им становището в доклада или от нечии констатации.

Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в информира още, че неговите заместници Галина Тонева и Борислав Сарафов са започнали веднага работа, защото са имали атестации, а Камен Михов и Ася Петрова  в момента са предложени за получаването на такива.

До дни ще има ясна позиция как ще се работи с медиите и кога ще изнасят пресконференции, съобщи още обвинител №1.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2848 2

Коментари 2

Добави коментар
Boss

2013.01.18 | 02:39

2
Затова, г-н Цацаров, практика на прокуратурата е да се изказва по сигналите; "НЯМА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, АКО ИСКАТЕ ЗАВЕДЕТЕ ГРАЖДАНСКО ДЕЛО!" - дори и в случаите на видими побои или други наказателни дела. Така, че споко - не са се счупили от работа ;) Take it easy!

2013.01.18 | 02:39

1
Тая шия не е от туршия !!

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини