ЕК ще следи "изключително отблизо" Сотир Цацаров

  • 10 януари 2013 19:02

  • 1003
  • 1
ЕК ще следи "изключително отблизо" Сотир Цацаров
© Булфото

По повод клетвата на новия главен прокурор, Европейската комисия призова за удвояване на усилията за постигане на обществено доверие в прокуратурата, и обяви, че ще следи „изключително отблизо” какви резултати ще покаже Сотир Цацаров, предаде БНР.

На пресконференция в Брюксел говорителят на Комисията Марк Грей припомни, че тя настоява за фундаментални реформи в съдебната система, и смята, че прокуратурата има ключова роля в тях. По повод съмненията около избора на Цацаров, говорителят заяви:

В интерес на всички е ключовите институции в правосъдието да разполагат с обществено доверие. Ако има противоречия, и ако това доверие е поставено под въпрос, то тези институции трябва да удвоят усилията си, за да го получат със своите действия. В момента се намираме там, където се намираме, важното е да гледаме напред – към резултатите, които ще постигне главния прокурор в изпълнение на задачите си, и ние ще следим това изключително отблизо.

Той уточни, че през втората половина на този месец, когато ще бъде публикуван допълнителния доклад за Румъния, Европейската комисия ще информира устно Съвета и за последните събития в България.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1003 1

Коментари 1

Добави коментар
Венци Иванов

2013.01.10 | 22:30

1
Като ЕС ще следи отблизо този мазник, да каже тогава за репрециите прилагани върху мен!

Добави коментар

Водещи новини