Йонко Грозев: Изпълнителната власт винаги е контролирала съдебната власт

  • 20 декември 2012 08:12

  • 759
  • 1
Йонко Грозев: Изпълнителната власт винаги е контролирала съдебната власт
©

"Електронното гласуване не гарантира тайната на вота. Това е основният проблем", заяви Йонко Грозев в интервю за "Здравей, България!" по Нова телевизия относно предстоящото днес гласуване за нов главен прокурор.

Според него, напълно е възможно в такъв случай да има контролиране на вота.

Емил Георгиев от Движение "Модерна България" заяви, че не вижда проблеми в електронното гласуване. Според него с хартиените бюлетини също може да се контролира вотът и това може да стане много лесно

"Напълно е нормално Брюксел да заяви, че ще следи избора на нов главен прокурор", коментира той относно вчерашното предупреждение от ЕК. 

Георгиев заяви, че според него се преекспонира проблемът с гласуването. Той се възмути и заяви, че все пак във ВСС хората са сериозни и едва ли някой ще тръгне да гледа какъв е вотът на другарчето му по място.

За Емил Георгиев проблемът е, че предният ВСС достигна до едно дъно, от което сега новият Съвет се опитва да се измъкне.

Йонко Грозев заяви, че твърденията на Георгиев за абсолютно неверни. "Твърдението, че не може да има задкулисни договорки, е вярно само, ако не може да се следи вотът", уточни той. По думите му, грешно е и това, че хартиените бюлетини може да се проследят.

"Съдебната система се управлява в последните години от изпълнителната власт. Това се прави задкулисно", каза Грозев и добави, че досега всички главни прокурори са избирани благодарение на политическа подкрепа.

Последвайте канала на

Десислава Станева
759 1

Коментари 1

Добави коментар

2012.12.20 | 14:49

1
Електронният вот може да се следи, така ще се знае кой за кого е гласувал! Изборът няма да бъде свободен, а каквото се нареди на всички членове а те само ще слушат и изпълняват.

Добави коментар

Водещи новини