Цветанов информира ВСС за катастрофата с бургаския съдия

  • 19 декември 2012 13:26

  • 1232
  • 2
Цветанов информира ВСС за катастрофата с бургаския съдия
©

Министърът на вътрешните работи Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа изпрати писмо до Висшия съдебен съвет, с което информира членовете на ВСС за пътен инцидент с участието на съдия от Апелативния съд в Бургас.

Около 14.00 часа на 14 декември е регистрирано пътно-транспортно произшествие на кръстовището на улиците „Стефан Стамболов“ и „Професор Яким Якимов“ в Бургас. Катастрофирали са „Волво“, управлявано от съдията, и „Рено“. Нанесени са щети на двата автомобила. Установено е, че водачът на волвото, преминавайки през сигнализирано с пътни знаци кръстовище, не е пропуснал движещото се по път с предимство „Рено“. При проверка с дрегер е установена положителна кръвна проба /1,27 промила/ на шофьора на волвото и отрицателна – на другия шофьор. По случая е образувано следствено дело по описа на Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура – Бургас.

Допълнителна проверка в информационната система „Административно-наказателна дейност“ е установила, че същият съдия има предишно подобно нарушение. Тогава управлявал лек автомобил „Ситроен“ и бил спрян от служител на звено „Пътен контрол“ за рутинна проверка. Дрегерът отчел 3.95 промила. Водачът категорично отказал да даде кръвна проба – установено от полицейските служители и лекар от Центъра за спешна медицинска помощ. По случая е образувано досъдебно производство.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1232 2

Коментари 2

Добави коментар

2012.12.20 | 08:09

2
Съдии - престъпници. Ще раздават правосъдие и ще утвърждават законността - глупости! Само личният им келепир ги интересува! Гадове!
123

2012.12.20 | 08:09

1
Сладуркото два пъти извършил престъпление, но за сметка на това ще го повишат за наказание. Щото така става в България - издънките стават послушковци и растат в кариерата.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини