Полицай дал колата си на пиян приятел, лъже за счупени ребра след катастрофа

  • 18 декември 2012 14:15

  • 1165
  • 0
Полицай дал колата си на пиян приятел, лъже за счупени ребра след катастрофа
©

Тройна съдебно-медицинска експертиза е доказала, че полицай от ОД на МВР-Перник е използвал недействителен болничен  лист, съобщи директорът на ОД на МВР комисар Валентин Димитров.

Документът с фалшива диагноза бил издаден от столична болница. Според документа полицаят Христо Христов имал три  счупени ребра след пътен инцидент в Брезник миналата година. Въз основа на болничния лист Районната прокуратурата в града завела дело за средна телесна повреда срещу Румен Чернев, с когото полицаят пил в деня на пътно-транспортното произшествие.

През ноември миналата година Христов и Чернев пийнали заедно, след което полицаят дал ключовете от автомобила си на  Чернев и последният шофирал. Докато се прибирали, на улица "Георги Бунджулов" в Брезник Чернев загубил контрол над колата и ударил два паркирани автомобила. Седмица след инцидента полицаят представил медицинско свидетелство, че е с три счупени  ребра и поискал 20 000 лева от подсъдимия. В хода на съдебните заседания медицинският документ бил оборен. Така обвиненията срещу Румен Чернев за нанасяне на средна телесна повреда отпаднали, а заради шофирането в нетрезво състояние бил наказан с пробация.

Христов е бил преназначен от управлението в Брезник в участъка в Земен. Полицаят вече е бил дисциплинарно наказан с порицание заради това, че е предоставил автомобил на лице в пияно състояние. Той обаче обжалвал наказанието.Случаят се проверява и от Регионалната здравна инспекция.

Последвайте канала на

БТА
1165 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини