Изверг, изнасилил 2-годишния си син, бави процеса като смени адвокатите си

  • 29 ноември 2012 10:18

  • 1335
  • 0
Изверг, изнасилил 2-годишния си син, бави процеса като смени адвокатите си
©

Съдът отложи делото срещу Константин Тасев от Сандански, осъден на 12 години затвор на първа инстанция от благоевградския съд за блудствени действия с двегодишния си син.

Преди 2 години детето беше прието по спешност в „Пирогов" с разкъсвания на правото черво и пикочния мехур. При повдигане на обвинение срещу Тасев стана ясно, че това не е първият случай, в който невръстното дете е хоспитализирано.

На разглеждането днес от защитата на обвиняемия поискаха промяна на състава на експертизата, направена на момчето при приемането му в „Пирогов". Съдът отхвърли предложението, тъй като според етичния кодекс е спазено условието нито една от приложените към делото епикризи да не е подписвана от лекар, лично ангажиран повече от веднъж с лечението на детето.

Тасев получи отсрочка заради промяна на състава на защитата. Софийският апелативен съд прецени, че адвокатите се нуждаят от повече време да се запознаят със съдебния доказателствен материал, за да може обвиняемия да упражни максимално правата си в процеса.

Ход на делото ще бъде даден на 31 януари 2013 година от 9 часа. При това решение обвиняемият напусна залата с усмивка като отказа всякакъв коментар по делото.

Последвайте канала на

Novini.bg
1335 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини