Свидетел по делото в Пазарджик: "Ал-Уакф ал-Ислями" е спонсор на духовния водач

  • 28 ноември 2012 18:18

  • 1158
  • 0
Свидетел по делото в Пазарджик: "Ал-Уакф ал-Ислями" е спонсор на духовния водач
©

И последният свидетел с тайна самоличност даде показания пред Пазарджишкия съд по делото за радикален ислям. И той говори за проповедите на основния обвиняем в процеса Ахмед Ахмед, които свидетелят определи като "суфистки". В тях се говорело за неподчинение на законите на държавата. На преден план са излизали религиозните закони и халифатската държава. Според свидетеля, било проповядвано всички хора да станат мюсюлмани „както доброволно, така и с меч”, предаде репортер на Novini.bg.

В проповедите си основният обвиняем Ахмед Муса Ахмед казвал, че демокрацията карала хората да вършат злодеяния и я отъждествявал със слободия, че не трябва да се гласува, защото властта принадлежи на Аллах. Ахмед отричал още празнуването на рождени дни, сватби и други ритуали. Той заявявал, че това, което се случва в Пазарджик, ще стане и в Пловдив.

Свидетелят е заявил категорично пред съда, че Ахмед е духовният водач в ромския квартал „Изток” в Пазарджик, а основният спонсор на дейността му е организацията „Ал-Уакф ал-Ислями”.

В показанията си пред съда свидетелят заяви, че изповядва исляма и живее в квартал, където има и други религии.

Последвайте канала на

Novini.bg
1158 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини