Съдията си направи отвод по делото срещу Лечков

  • 26 ноември 2012 11:48

  • 612
  • 0
Съдията си направи отвод по делото срещу Лечков
©

Съдия Анна Димитрова, докладчик по делото срещу бившият кмет на Сливен Йордан ЛечковЙордан Лечков Йордан Лечков Янков е известен български футболист. Роден на 9 юли 1967 година в град Стралджа., обвинен в сключването на неизгодна сделка за 1, 375 млн. лв. за ремонтите на Дома за стари хора в Сливен и детска градина „Еделвайс” си направи отвод на днешното заседание на Районен съд - Сливен.

Мотивите на съдия Димитрова са, че след първото заседание по делото на 25.10.2012 г. съпругът й е започнал работа в Община Сливен, уточняват от съда, пише Дарик.

„Беше морално от моя страна, за да няма съмнения в безпристрастността ми, въпреки че това обстоятелство не ме прави нито пряко, нито косвено заинтересована от изхода на делото. Прецених, че за да няма съмнения в обективността ми при разглеждане на делото, следва да се отведа. Искам да отбележа, че на съдебното заседание от 15.10.2012 г., преди даване ход на делото, адвокат Ангелов поиска отвод на съдебния заседател Стойка Събева поради обстоятелството, че дъщеря й е работила в Община Сливен и е била уволнена от подсъдимия Лечков и в този смисъл ще бъде заинтересована от изхода на делото,” каза след заседанието съдия Димитрова.

След днешния отвод на съдия Димитрова се очаква делото да бъде разпределено на друг съдия от Районен съд - Сливен и то да започне наново.
 

Последвайте канала на

612 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини