Диана Ковачева: Положението на Марковска е "висящо"

  • 15 ноември 2012 14:54

  • 859
  • 1
Диана Ковачева: Положението на Марковска е "висящо"
©

Правосъдният министър Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент смята, че няма как при така стеклите се обстоятелства Венета Марковска да остане във Върховния административен съд (ВАС) и определи положението й като "висящо".

Ако се приеме, че Марковска остава магистрат във ВАС, тогава етичната комисия във Висшия съдебен съвет (ВСС) трябва да продължи проверката си, каза Ковачева. Марковска не е първата, която е освободена по този начин от ВСС - считано от датата й на встъпване в Конституционния съд (КС). Такъв е бил и случаят с положилия днес клетва неин колега Георги Ангелов. "Топката е във ВСС и самата Марковска", каза Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент, която смята, че ако се приеме, че Марковска е освободена като магистрат, за да се върне в системата, трябва да се яви на конкурс.

Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент заяви, че не е знаела за решението на президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното и до последно е очаквала, че Марковска няма да отиде за клетвата в КС. Правосъдният министър е на мнение, че процедурата за избор на конституционен съдия от парламентарната квота трябва да започне отначало.

Последвайте канала на

БТА
859 1

Коментари 1

Добави коментар
123

2012.11.15 | 15:13

1
Хляб и зрелища! Хлябът е малко,но зрелища бол!

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини