БСП издига генерал за кмет на Сливен

  • 04 юли 2011 13:13

  • 1151
  • 0
БСП издига генерал за кмет на Сливен
© Булфото

Това обяви днес председателят на Общинския съвет на БСП – Сливен Мартин Славов.

Общо 115 от делегатите на общинската конференция на социалистите са подкрепили кандидатурата на генерал Милев. Общо 19 са били номинираните кандидати, като на конференцията са били представени имената на 7, които по-късно са дали отвод.

От всички номинирани петима на конференцията са направили отвод. Това са Васил Беломоров, Иван Славов, Мариета Петкова, Мартин Славов и Соня Келеведжиева.

На общинската конференция социалистите са гласували за двама кандидати - генерал Кольо Милев и Галин Кънчев. Генерал Милев е получил 115 гласа, а Галин Кънчев 36 гласа.

Мартин Славов е водач на листата за общински съветници на БСП, следват го Соня Келеведжиева, Деян Дечев, Мариета Петкова, доц. Иван Андреев, Илия Стоев, д-р Събина Петканска, Диана Хитова.

Отделени са места в общинската листа и за коалиционни партньори. До края на юли Националният съвет на БСП трябва да одобри кандидатурата на генерал Милев, тъй като е кандидат на областен град.

В населените места на общината има номинирани кандидати. Ясни са имената на кандидатите за кметове в по-голямата част от селата в общината.

От БСП съобщиха, че ще подкрепят и независими кандидати за кметове на други населени места в община Сливен.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1151 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини