Плевнелиев с призив: Политиците да не се месят в църковните дела (обновена)

  • 14 ноември 2012 19:17

  • 2285
  • 2
Плевнелиев с призив: Политиците да не се месят в църковните дела (обновена)
© Булфото

Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното призова политиците да не се месят в църковните дела.

"Църквата е независима институция. Тя има своите закони и правила. Искам да призова всички политици да не се месят в църковните дела", каза пред журналисти Плевнелиев.

Президентът присъства на откриването на изложба по повод 20-годишнината на партньорството на България с Групата на Световната банка.

Изложбата под егидата на държавния глава включва творби на 20 български художници и е организирана от Световната банка, съвместно с Министерството на финансите и Министерството на външните работи.

Относно казуса с Венета Марковска, Плевнелиев заяви, че все още няма информация относно окончателното решение на Марковска.
"Имах възможност много пъти да я призова и да кажа, че Конституционният съд за мен като институция е изключително важен, и се надявам най-добрите и достойните по Конституция, да влязат в него. Все още има време тя да вземе своето решение", каза президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

По отношение на вота на недоверие на ДПС, президентът Плевнелиев каза, че това е съвсем нормална парламентарна практика.

„Нека да оставим парламента още веднъж да покаже, че в България имаме една истински работеща демокрация. Всеки има възможности и права на база на Конституцията.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2285 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2012.11.15 | 11:50

2
сигурно си е кръстосал пристите зад него докато го е говорел
dragan

2012.11.15 | 06:27

1
Kakav MIL 4ove4ec

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини