Борисов забрани на Дирекцията по вероизповеданията да се меси на Църквата

  • 14 ноември 2012 11:19

  • 1171
  • 0
Борисов забрани на Дирекцията по вероизповеданията да се меси на Църквата
©

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г категорично забрани всякаква намеса от страна на държавата за решаване на проблема в църквата, каза пред журналисти в Министерски съвет директорът на дирекция „Вероизповедание” към Министерски съвет Емил Велинов.

"Напоследък зачестиха инсинуациите с това, че държавата се намесва във вътрешно-организационния живот на църквата. Аз категорично заявих почти преди седмица, че държавата по никакъв начин няма да вземе отношение и няма да се меси в този проблем, който сега стои за решаване пред Светия Синод на Българската православна църква", добави той.

"Казвам това официално, защото преди малко лично министър-председателят ме извика пред целия Министерски съвет и категорично забрани всякаква намеса от страна на държавата за решаването на този проблем. Смятам, че Светият Синод на Българската православна църква ще намери сили и ще реши проблема по най-добрия начин за самата църква и за народа ни", каза още Емил Велинов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1171 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини