Евгения Живкова: Обмислям кандидатурата си за кандидат - президент

  • 04 юли 2011 08:52

  • 1487
  • 3
Евгения Живкова: Обмислям кандидатурата си за кандидат - президент
© Интернет

Имам време да помисля дали  да дам своето съгласие за по тесния кръг на номинациите.

Това заяви Евгения Живкова, внучка на Тодор Живков в "Бодилник" по ТВ7.

"Ако реша да се кандидатирам,  смятам че един бъдещ президент трябва  да бъде обединител на нацията и да следи за мира в държавата, да бъде  посланик на своя народ", заключи Живкова.

На 7 септември се навършват 100 години от рождението на Тодор Живков. Събитието ще бъде отбелязано с тържества в родния град на бившия Първи Правец. Предвижда се да се проведе широка дискусия с лектори за управлението на Тодор Живков и неговата дейност като държавник. Целта е да се направи обективна оценка на ролята на комунистическата партия по времето на социализма, заяви Евгения Живкова.

"Не се страхувам от критики, но трябва да се покажат и положителните аспекти от времето на социализма. Направено е много за държавата в сферата на икономиката, културата и дипломатическите отношения", добави внучката на Тато.

Тя разказа, че през цялото време, докато Тодор Живков е бил под домашен арест, въпреки че е нямало как да излиза той е контактувал с политици от различни политически сили. Следеше телевизията, вестниците, беше добре информиран за ситуацията в страната. Имаше един по широк поглед на това, което се случва, Виждаше как в началото на демократичните промени настъпва един хаос, едно безконтролно разграбване на държавата, сподели Евгения Живкова.

"Той беше жертвения агнец, не толкова на самата партия, не на членската маса, а на определени личности. Смятам обаче, че в някаква степен беше простил в последните си години и стана член на БСП малко преди да почине. Поддържаше контакти с Георги Божинов, както и с много други лидери на социалистическата партия".
 

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1487 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
независим избирател

2013.09.15 | 09:57

3
Действително ако на Евгения Живкова бъде издигната кандидатурата й за президент-това ще бъде най-истин-ската алтернатива за България ! Тя е носител на много хуманни добродетели,човек с висок морал и амбиции, човек с патриотичен дух и характер-притежаваща също висок интелект,управленчески потенциал и качества много близки с тези на Людмила Живкова !!!!!!
Антиматерия

2013.09.14 | 18:46

2
Гласувам на изборите и с двете ръце за Евгения.
Иван Славков от отвъдното

2011.07.04 | 14:51

1
Като я гледам по вероятно е да я изберат за мис свят отколкото за президент.Верно народът не е много мислещ,ама чак пък толкова.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини