Димитър Главчев: ГЕРБ продължава тенденцията за финансова стабилност

  • 08 ноември 2012 12:38

  • 2037
  • 1
Димитър Главчев: ГЕРБ продължава тенденцията за финансова стабилност
©

Бюджет 2013 г. продължаваме традицията на финансова стабилност. Посланието на бюджета за следващата година е „Увеличение на доходите”. Това каза депутатът от ГЕРБ Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в по време на дебатите в парламента на първо четене по Законопроекта за държавния бюджет.

„Ще се стремим да запазим положителните оценки на международните институции, но за нас най-ценна е подкрепата на българските граждани”, посочи депутатът. През следващата година ще се продължи политиката на фискална консолидация. Ще имат приоритет онези сектори, които осигуряват икономически растеж. Заложени са и мерки за борба с бедността, каза Главчев. И следващата година България ще остане сред държавите с най-нисък дълг в ЕС, посочи той.

В Бюджет 2013 г. е заложено увеличение на минималната работна заплата на 310 лв. Това няма да доведе до нарушаване на бюджетната дисциплина, каза депутатът. 702 млн. лв. повече са разходите за социалната сфера през следващата година, уточни той. Предвидени са повече средства за култура, здравеопазване, образование. 510 млн. лв. повече ще бъдат дадени за инфраструктура.

България е страната с най-ниска данъчна тежест в Европа. У нас нивото на безработица е два пъти по-ниско от рекордните нива в Гърция и Португалия, каза Главчев. Сега за първи път можем да се обърнем към доходите, както и да увеличим средствата за здравеопазване, култура и образование. На фона на световна криза, България запазва стабилност, каза Главчев. Българската икономика расте с по-високи темпове от тези в ЕС. Четвърта година в условията на криза можем да се похвалим със стабилна банкова система, каза Главчев.

Последвайте канала на

Novini.bg
2037 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Андрей Шопов

2012.11.09 | 13:06

1
В България ще се установи ФИНАНСОВА СТАБИЛНОСТ след като изхвърлим ГЕРБ от властта . Г Е Р Б = ГРУПА за ЕТАПНО РАЗГРАБВАНЕ на БЪЛГАРИЯ. Б РЕ Г -/ симпатизанти на Герб/= БЪЛГАРИ РАЗОЧАРОВАНИ от ЕВРОПЕЙСКОТО ГРАЖДАНСТВО . Г Е Р Б = ГРАБИТЕЛИ ЕКСПЛОАТАТОРИ и РУШИТЕЛИ на БЪЛГАРИЯ . Трябва да спасим България !!!!

Добави коментар

Водещи новини