Волен иска Цецка да го пази от САЩ

  • 08 ноември 2012 07:09

  • 972
  • 3
Волен иска Цецка да го пази от САЩ
©

Лидерът на "Атака" Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа се обърнал към председателката на парламента Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 с настояване тя да изиска гаранции за сигурността му от Държавния департамент на САЩ. Това научи "Труд" от източници в администрацията на Народното събрание.

Преди дни водачът на националистите обяснил писмено на Цачева необичайното си искане. От писмото става ясно, че той ще пътува до САЩ по линия на Интерпарламентарната асамблея на православието, на която е шеф.

В прошението си лидерът на "Атака" припомня за случайната си среща в столично заведение с бившия посланик на САЩ Джеймс Уорлик на 13 май т.г. По думите на Сидеров тогава бившият американски дипломат №1 у нас го заплашил с думите: "Ще те унищожа" и "САЩ ще те унищожат". "По този повод, в качеството ви на председател на 41-вото Народно събрание настоявам да изискате гаранции за моята сигурност от Държавния департамент на САЩ, а също и извинение за казаното от г-н Уорлик", пишел в писмото си до Цачева Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа, разказаха източниците на "Труд".

Водачът на националистите изразява очакване Цачева да гарантира сигурността му в най-кратки срокове, защото наближавала датата на визитата - 15 ноември 2012 г. В доказателство на твърденията си Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа прилагал и видеозапис от срещата си с "бившия посланик на САЩ в Република България, от който е видно как ме заплашва".
Председателката на парламента не е уважила искането му с аргумента, че няма такива правомощия.

Зевзеци вчера сравниха искането на Сидеров със ситуацията от 1984 г., когато България бойкотира летните олимпийски игри в САЩ именно с аргумента, че домакините не гарантират сигурността на нашите спортисти.

Последвайте канала на

Novini.bg
972 3

Коментари 3

Добави коментар
Друг път

2012.11.13 | 17:55

1
''водачът на националистите'' НЯМА ВОДАЧ НА НАЦИОНАЛИСТИТЕ .... ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ В КОИТО САМО ИДИОТИТЕ ВЯРВАТ ... ИСТИНСКИЯТ НАЦИОНАЛИСТ СТОИ ДАЛЕЧ ОТ КВИТО И ДЕ Е ПАРТИИ

2012.11.13 | 17:55

3
Волен Сидеров винаги ще бъде водач на Българските националисти.

2012.11.13 | 17:55

2
Бе, неразбрах само Васил Левски от коя партия е бил???? Нали е и той националист сигурно от Атака ще да е бил????

Добави коментар

Водещи новини