Бойко Борисов се срещна с председателя на Общия съд на ЕС

  • 29 октомври 2012 14:53

  • 1042
  • 0
Бойко Борисов се срещна с председателя на Общия съд на ЕС
©

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г се срещна днес с председателя на Общия съд на Европейския съюз Марк Ягер и придружаващата го официална делегация.

Пред председателите на състави и съдиите министър-председателят е откроил водената от правителството политика за осигуряване на нова материална база за съдилищата не само в столицата, а и в различни градове в страната. "Това, което може да направи кабинетът за независимата съдебна система, е да осигури подходящи условия за труд на съдиите и прокурорите и ние го правим. Държавата вложи десетки милиони лева, защото над 20 години не е направено нищо в тази сфера", е заявил премиерът Борисов. Той е оптимист, че съдебната система ще успее да се реформира, след което да бъде извадена от мониторинговия доклад на ЕК. Като успехи за България Борисов е посочил създаването на специализираните съд и прокуратура, както и прозрачния избор на новия Висш съдебен съвет и членове на Конституционния съд, които е определил като "доказани професионалисти с добро име".

Председателят на Общия съд на ЕС Марк Ягер е подчертал, че българският министър на правосъдието Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент и съдия Марияна Кънчева се ползват с голямо доверие в Люксембург. Марк Ягер и водената от него делегация, в чийто състав са председателите на състави в ОС на ЕС Жозеф Азизи, Савас Папасавас и Хейки Канинен и съдиите Марияна Кънчева, Ингрида Лабучка и Сантиаго Солдевила Фрагосо, са на тридневно официално посещение в България по покана на вицепрезидента Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1042 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини