"КАРАТ С" поиска 10 пъти по-висока лихва от СОС

  • 29 октомври 2012 07:53

  • 4719
  • 1
"КАРАТ С" поиска 10 пъти по-висока лихва от СОС
©

Груб умишлен опит да присвояване на 2,7 млн. лв., това е престъпление. С тези думи общинският съветник от Синята коалиция Атанас Атанасов коментира скандала с прекратения договор с превозвача „КАРАТ С“ и Столична община.

Отговорен и виновен за скандала е кметът Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска и тя отказва да сезира прокуратурата за скандала, отсече Атанасов. Той разкритикува Фандъкова, че бяга от отговорност като дала право на нейните заместници да изхарчат 13 млн. лв. - 10 млн. лв главница неразплатени задължения и 3 млн. лв. лихва към „КАРАТ С“. „Миролюб Столарски е съветник на ГЕРБ в парламента, ноторно известен факт е личната връзка между шефа на „КАРАТ С“ и премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и вътрешния министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. Няма за кажа кой ходи постоянно в хотел „Двореца“ във Велинград“, мистериозно загатна Атанасов.

Малина Едрева от ГЕРБ категорично отрече твърденията на Атанасов и гарантира, че няма политически чадър. Не знам собственикът на „КАРАТ С“ Миролюб Столарски някога да е бил спонсор на ГЕРБ. Проверката трябва да установи дали става въпрос за грешка или за умишлено, категорична е общинарката. Два пъти БСП носи договора в ДАНС, но нямаше никакъв резултат. Договорът касае 16 линии с 68 автобуса и общината трябва да си върне тези линии, добави Едрева.

Според собственика на „КАРАТ С“ Миролюб Столарски лихвата, която общината дължи не е 600 000 лв а 6 млн. лв. Лихвата е от 2008 г., и Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска върна доклада заради това, че ние не сме съгласни с изплатената лихва. Никой не говори за още 1,5 млн. лв., които трябва да платим като обезщетение на 210 работници, които трябва да бъдат освободени. През целия период от договора ми е плащано около 80% от стойността на договора. Столарски призна, че е бил съветник към НС към Комисията по транспорт, но си подал оставката. Там бях като не като съветник на ГЕРБ, а като председател на сдружение в бранша, каза Столарски.

Последвайте канала на

Novini.bg
4719 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
каката на баткото

2012.10.29 | 15:12

1
а защо още се опъвтат,да направи одит на " Градска мобилност " Сметната палата ?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини