Кристалина Георгиева: Да търсим политическа интеграция в Европа

  • 26 октомври 2012 16:52

  • 649
  • 1
Кристалина Георгиева: Да търсим политическа интеграция в Европа
©

Eвропа върви към повече интеграция. Кризата ни показа, че само когато сме единни, ние сме силни. Какви точно ще бъдат стъпките напред, нека да видим. Но ако искаме да имаме силна, обединена Европа, разбира се, трябва да търсим и политическата интеграция. Това каза пред журналисти еврокомисарят Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование, в коментар на идеята за европейска федерация.

„Ние сме напреднали много в създаването на общия пазар. Ние имаме свободно движение на стоки, на хора, на услуги. Но не сме напреднали достатъчно в икономическата интеграция на банковата ни система. Не сме напреднали достатъчно в политическата интеграция. Нека да си спомним – Европа е млад съюз. Ако погледнем къде бяха Съединените щати в това време, в тяхната история, отделните щати имаха отделни валути, те нямаха политически механизъм за взимане на единни решения. Така че – да се въоръжим малко с търпение.

Но това трябва да бъде нашето бъдеще. Единни ние сме силни. 500 милиона европейци са много по-силни, отколкото дори най-голямата ни членка - Германия, сама за себе си, каза Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование. Колкото по-активно сме в процеса на интегриране на Европа, колкото по-ясно определяме своето място в него, толкова по-малък е този риск, отговори тя на въпроса - дали е възможно в такъв случай България ще стане провинция в Европа.

Последвайте канала на

649 1

Коментари 1

Добави коментар

2012.10.28 | 14:08

1
Когато една банка определя политиката на правителството, това е страшно! Европа няма да допусне глупавите идеи на ГРОБАРИТЕ! Тези идеи се експериментират у нас, но в крайна сметка народът ще си каже тежката дума на изборите!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини