Явор Нотев: Трябва да се ограничи кръга на престъпленията, за които се допуска използване на СРС-та

  • 13 май 2011 08:23

  • 1385
  • 0
Явор Нотев: Трябва да се ограничи кръга на престъпленията, за които се допуска използване на СРС-та
©

Бих споделил, а то няма и как да бъде иначе, че тенденцията, която се очертава от числата, които отразяват броя на СРС-тата към тяхното увеличение.

Ще посоча обаче, че тези СРС-та са послужили в разследванията срещу 200 000 за 2010 година, извършители на престъпления. Това каза в предаването на БНТ „Денят започва” Явор Нотев, депутат от „Атака” и заместник-председател на Комисията по правни въпроси.

Въпросът за ефективността е един от изведените критерии, които, разбира се, че дават крайната оценка. Това не е въпрос с лесен отговор. „От друга страна няма как да не възникват и въпроси относно необходимостта от разрешаването на тези СРС-та, като последен и най-драстичен начин да се навлезе в личната сфера на много граждани, включително и такива, които нямат никакво отношение към извършената престъпна дейност.

Просто те са в контакт”, допълни още Нотев. Затова на тази плоскост и съобразно този критерии имаме едно настоятелно желание, което да се пресъздаде с бъдещи промени в закона.

Предмет на нашата подкомисия е защита правата на гражданите. Личното ми становище, това което всъщност се споделя от членовете на подкомисията, е че трябва да се ограничи кръга на престъпленията, за които се допуска използване на СРС-та.

Последвайте канала на

1385 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини