Плевнелиев заминава за Израел

  • 21 октомври 2012 08:29

  • 893
  • 1
Плевнелиев заминава за Израел
©

Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното заминава на двудневно държавно посещение в Израел и Палестинската автономия, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Държавният глава ще се срещне със своя израелски колега Шимон Перес, с когото ще направят преглед на двустранното партньорство във всички сфери – политическо и икономическо партньорство и сътрудничеството в сферата на сигурността. Ще бъде обсъдено и развитието на Близкоизточния мирен процес.

Плевнелиев ще отдаде почит и ще положи венец в мемориала “Яд Вашем” в памет на жертвите на Холокоста.

Българският държавен глава ще се срещне с министър-председателя Бенямин Нетаняху. Предвидени са посещения на Плевнелиев в технологичен парк в Йерусалим и в научно-изследователския център “Вайцман” в Тел Авив. Там Плевнелиев ще се срещне и с представители на българската общност в Израел.

На 24 октомври Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното ще бъде на официално посещение в Палестинската автономия. Държавният глава ще положи венец пред гроба на Ясер Арафат и ще разговаря със своя палестински колега Махмуд Аббас.

Двамата ще обсъдят перспективите за развитието на двустранните отношения. Ще бъдат подписани двустранни документи в областта на земеделието и храните, за взаимна защита и обмен на класифицирана информация.

Последвайте канала на

893 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2012.10.22 | 01:22

1
§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини