Плевнелиев: Бавария ще подкрепи България за Шенген

  • 18 октомври 2012 20:23

  • 745
  • 2
Плевнелиев: Бавария ще подкрепи България за Шенген
©

Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното се срещна с министър-председателя на Свободната държава Бавария Хорст Зеехофер, с председателя на парламента Барбара Щам и с министъра на федералните и европейските въпроси Емилия Мюлер.

По време на срещите си в Бавария президентът Росен Плевнелиев постави въпроса за присъединяването на страната ни към Шенгенското пространство без граничен контрол. България разчита на Бавария за подкрепа на всички политически равнища за двуетапното присъединяване на страната ни към Шенген. Плевнелиев получи поздравления за отличните макроикономически показатели на България. Отличните икономически резултати на страната ни се дължат на стриктна финансова дисциплина и на последователно провеждани реформи, подчерта президентът Плевнелиев по време на срещата си с Хорст Зеехофер.

Росен Плевнелиев посочи, че страната ни има за свой приоритет развитието на високотехнологични индустрии и може да ползва успешния опит на Бавария, която значително е повишила конкурентоспособността си през последните години. С министър-председателя на Бавария, който е и ротационен председател на германския Бундесрат, президентът обсъди проектите за диверсификация на доставките на природен газ. Фокус на разговора беше поставен и върху напредъка на проекта "НАБУКО-Запад", както и възможностите на Бавария да участва в неговата реализация. Сред акцентите по време на разговорите на държавния глава в Бавария, бяха възможностите за реализацията на съвместни проекти по Стратегията на ЕС за Дунавския регион.

По отношение на бъдещето на Кохезионната политика на ЕС българският президент беше категоричен, че политиката на растеж, ориентирана към по-слабо развитите региони е особено необходима на Европа. Това обаче не трябва да се случва за сметка на нови дългове, припомни още Росен Плевнелиев. Днес държавният глава ще се срещне с представители на Съвета на директорите на БМВ и ще участва в кръгла маса, посветена на инвестиционния климат в страната ни.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
745 2

Коментари 2

Добави коментар

2012.10.25 | 00:16

2
Тая смешна невестулка, е абсолютно копие на Б.Б. но за разлика от него Тиквата нищо не казва но поне има някаква харизма, докато тоя само гаф след гаф като се опитва да е нещо което не му се отдава! Последния гаф, го отразиха и Господари на ефи*а ;)
БЪЛГАРИН

2012.10.19 | 05:16

1
А ПРЕЗИДЕНТА НА ПЕС ЩЕ ПОДКРЕПИ ЛИ БЪЛГАРИЯ???????????????

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини