Станишев иска да се създаде Европейски пакт за социално развитие

  • 17 октомври 2012 16:41

  • 714
  • 4
Станишев иска да се създаде Европейски пакт за социално развитие
©

Председателят на БСП и на Партията на европейските социалисти Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на предложи да се създаде Европейски пакт за социално развитие като баланс на Пакта за растеж и стабилност.

От 25 милиона безработни в страните от ЕС, 5,5 милиона са млади хора, а 115 милиона европейски граждани живеят в риск от бедност. "Затова са необходими конкретни мерки", коментира Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, предаде БНР.

Европейските социалисти специално акцентират, че поне 25 процента от европейската кохезионна политика трябва да бъдат насочени към социалната сфера, а също така трябва да бъде отделен специален фонд за гарантиране на младежката заетост.

Сред идеите, които Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на припомни за увеличаване на бюджета на страните-членки на ЕС, е въвеждането на данък върху финансовите транзакции: "В това число и по-сериозното облагане, прогресивно облагане, и на капитала, и на доходите на хората, които са по-заможни".

Председателят на Института за социална интеграция Катя Колева настоя за дългосрочна политика за решаване на проблемите с безработицата след младите хора: "Да се чувстват полезни тук при нас в България, да искат да останат и да работят, а не само за шест месеца някой да им осигури пред техния работодател минималната работна заплата, пък било то и с осигуровките".

Необходима е промяна в модела на икономическо развитие на страните от ЕС, коментира Алфред Гузенбауер, бивш канцлер на Австрия. Той призова да не се тласкат хората с ниски доходи към бедност чрез нови такси и данъци.

Последвайте канала на

Десислава Станева
714 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
S

2013.03.07 | 18:27

4
Как можа малка България да създаде такива хардлайнари-комунисти! Срам! Комунизмът е утопия, не е ли вече ясно!
Жалък Станишев

2013.03.07 | 18:27

3
На този смешник, скоро ще му изтече мандата и в ПЕС. Къде е тръгнал да се меси в бюджетите на могъщите европейци. Само ще ни направи за смях. Те за това го и назначиха, за да стане за посмешище.

2013.03.07 | 18:27

2
да си прави съюз на гейовете крадци и да си спорят за пролетариата спинозен

2013.03.07 | 18:27

1
Педалчо освен пиар какво друго си правил през живота си

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини